Partyflock
 
­ Nederland

Dance 4 Life

gepubliceerd door , op
“Dance4Life is a wonderful example of how the talent and strength of young people can energize our struggle. It is in such mobilization of young people that the real heroes and heroines of the war against AIDS are to be found.” (Kofi A. Annan, United Nations Secretary-General)

Zaterdag 27 november vindt het hoogtepunt plaats van de nieuwe internationale actiecampagne tegen hiv en aids: Dance4Life. In het GelreDome-stadion in Arnhem dansen vijf uur lang 10.000 Nederlandse jongeren - die zélf honderdduizenden euro’s inzamelden - tegelijkertijd met 10.000 leeftijdsgenoten in Zuid-Afrika en Indonesië. De opbrengst van de actie wordt door founding partners STOP AIDS NOW! en WPF (World Population Foundation) besteed aan projecten in ontwikkelingslanden. De jongeren willen de stilte en taboes rond hiv en aids doorbreken. Een doel waarin zij de afgelopen weken al zeer goed geslaagd zijn met een succesvol scholenproject, waar honderd scholen en tienduizenden leerlingen bij betrokken zijn uit drie continenten (Afrika, Europa, Azië). Dit ‘statement of hope’ staat ook centraal tijdens een speciale, twee uur durende aflevering van het VARA-programma Kopspijkers op Nederland 3 en een Dance4Life programma op SABC 2, in Zuid-Afrika. Miljoenen mensen worden zo tegelijkertijd betrokken bij de wereldwijde lancering van Dance4Life.

Dance4Life in Gelredome
In Nederland dansen zo’n 10.000 in wit geklede jongeren in het Gelredome stadion (Arnhem) op een aanstekelijke mix van dance, rap, r&b en hiphop door dj’s, vj’s en andere artiesten. Het programma bevat o.a. optredens van: Lange Frans en Baas B, Ali B., de Freestylers, dj Johan Gielen, dj Chuckie, Jamie en Spike van Di-Rect en de dansgezelschappen Het Scapino Ballet en Danceworks. Het VJ-werk komt onder meer van Danielle Kwaaitaal en Micha Klein. De presentatie is in handen van Jeroen Nieuwenhuizen en Tooske Breugem. Artiesten, stadion, producent (Q-dance) en leveranciers van geluid, licht en andere voorzieningen werken allen belangeloos mee. Op Wereld Aids Dag (1 december) zal TMF tussen 16.00 en 18.30 uur verslag doen van het evenement.

Kopspijkers steunt Dance4Life
Dance4Life is er trots op dat het populaire VARA-programma Kopspijkers Dance4Life volop steunt. Jack Spijkerman en Claudia de Breij presenteren op zaterdag 27 november een speciale, extra lange aflevering van Kopspijkers. Tijdens dit twee uur durende live-programma kunnen kijkers bellen om een financiële bijdrage te doen of donateur te worden van Dance4Life. Het callcenter staat onder de bezielende leiding van Margreet Dolman. Ook zijn tijdens het programma live-beelden te zien van de Dance4Life-events in Arnhem en Kaapstad, en worden reportages van Michiel van Erp vertoond over aidsprojecten van STOP AIDS NOW! en WPF in Zuid-Afrika, die met bijdragen van Dance4Life gesteund zullen worden. VARA, presentatoren, acteurs, producent IdtV en de 600 vrijwilligers bij het callcenter van de Postbank werken eveneens belangeloos mee. Kopspijkers: 20.05 tot 21.55 uur, live bij de VARA op Nederland 3.

Internationale campagne
Dance4Life vindt tegelijkertijd ook in Kaapstad plaats. In Zuid-Afrika treden Zuid-Afrikaanse top DJ’s en muzikanten op en wordt een twee uur durend tv-programma uitgezonden. In Indonesië heeft de populaire Indonesische actrice Baby Jim zich als beschermvrouwe van Dance4Life opgeworpen. In de komende jaren zal Dance4Life uitgroeien tot een grote internationale movement. De World AIDS Campaign, gesteund door onder meer UNAIDS, heeft Dance4Life omarmd als internationaal jongerenmerk. Dance4Life wordt in Nederland gepresenteerd door STOP AIDS NOW! in samenwerking met WPF.



Dance4Life - Achtergrondinformatie

“Dance is a universal language. Dance is freedom, dance is exhilaration, dance is the power of the young generation. They deserve information, condoms, care; don’t let them dance alone” (Desmond M. Tutu, Archbishop Emeritus of Cape Town, South Africa)

Dance4Life is een nieuwe, internationale actiecampagne die jonge mensen actief betrekt bij de aids-bestrijding, door te dansen. En het dansen wordt in alle deelnemende landen gecombineerd met mediacampagnes, scholenacties, tv-programma’s en fundraising. In Nederland wordt het geld door founding partners STOP AIDS NOW! en WPF besteed aan lokale projecten in de meest door hiv en aids getroffen gebieden.

Dance4Life Nederland kent meerdere dimensies:
- Schools4Life: Vanaf september 2004 heeft Dance4Life het grootste scholierenproject voor het goede doel georganiseerd, waarmee 40.000 leerlingen op 50 schoollocaties uit het voortgezet onderwijs werden bereikt. Zij dansten, drumden, discussieerden, ontvingen Zuid-Afrikaanse jongeren en zeker de helft van deze jongeren zamelden geld in om projecten tegen hiv en aids te realiseren. De scholieren bedachten hiertoe zelf vele creatieve inzamelingsacties. Van 500 appeltaarten bakken tot het veilen van de auto van een docent. Musicals werden geschreven, sponsorlopen, voetbalwedstrijden en kunstveilingen werden georganiseerd. De circa 10.000 jongeren die 50 euro wisten op te halen worden op 27 november beloond met een ticket voor het thematische dance event in het Gelredome te Arnhem.
- TV4Life: Op 27 november presenteert Jack Spijkerman samen met Claudia de Breij een speciale Dance4Life editie van zijn populaire programma Kopspijkers. Live bij de VARA op Nederland 3, van 20.05 uur tot 21.55 uur. Met ludieke inzamelingsacties, live beelden van de Dance4Life evenementen, het Kopspijkers cabaret en andere bekende Nederlanders, muziek en reportages over de ‘stille ramp’ hiv en aids.
- Campaign4Life: Na een zomer, waarin vele dance events (zoals Mysteryland, Sensation e.v.a.) Dance4Life hebben gesteund en Dance4Life voor tienduizenden jongeren goed zichtbaar was, is in oktober een grote mediacampagne gestart rondom Dance4Life. Met commercials op TV & radio, advertenties, websites, free publicity en stunts. Vele (media)bedrijven zetten zich belangeloos in voor de met reclamebureau Saatchi & Saatchi ontwikkelde campagne, zoals: Radio 538, Boomerang, ID&T, Q-Dance, MSN, eBay, Sp!ts, VARA, Viacom, Kobalt en Hillenaar. De campagne draait om het verspreiden van een positief virus tegen aids met als thema: ‘start dancing, stop aids, Dance4Life’. Een groot aantal BN-ers zoals Bridget, Di-rect, Jack Spijkerman, Claudia de Breij, Birgit, Lange Frans & Baas B zijn inmiddels reeds aangestoken door het snel om zich heen grijpende virus.
- Act4Life: Door het hele land zijn Dance4Life acties opgezet. Zo doneerden circa 40 dance-events van elk verkocht ticket 50 cent. Grote discotheken en podia, zoals Chemistry, Het Paard, Las Palmas, Winkel van Sinkel en De Rechter organiseren op 27 november een speciale Dance4Life clubavond. Professionele dansgezelschappen, zoals het Nationaal Ballet, Danceworks, Het Nederlands Danstheater en Scapino, zamelen geld in tijdens 150 voorstellingen. Er is een Dance4Life choreografie wedstrijd van het Landelijk Centrum Amateurdans. Ellegirl lezeressen strijden om wie het hipste feest kan organiseren. Kortom: iedereen kan iets 4Life doen! (mail act@4life.nl of bel 0900-1955, 10 cpm). Na 27 november verwacht Dance4Life nog een grote golf aan activiteiten. In 2005 zullen alle deelnemende organisaties en individuen worden geïnformeerd over wat er met hun bijdrage concreet is gepresteerd.

Aids wereldwijd de grootste bedreiging voor jongeren.
Elke dag sterven ongeveer 8.000 mensen aan aids, raken duizenden kinderen hun ouders kwijt en vinden 13.000 nieuwe infecties plaats, waarvan 90% jonge mensen treft (jonger dan 35 jaar). Met verwoestende kracht wordt de toekomst van miljoenen jonge mensen aangetast. Tweederde van de getroffenen (25 miljoen mensen) leeft in zuidelijk Afrika, maar ook in Nederland stijgt het aantal infecties met hiv en andere soa.

Internationale uitbreiding
Dit jaar doet naast Nederland en Zuid-Afrika ook Indonesië mee met een pilot-versie van het concept. Landen als Denemarken, Duitsland, Ethiopië, Frankrijk, Kenia, Noorwegen, Rusland en Tanzania hebben aangekondigd in 2006 mee te doen. Dance4Life zal elke twee jaar plaatsvinden, altijd op de zaterdag voor Wereld Aids Dag. Steeds meer landen zullen inhaken, zodat over 10 jaar minstens één miljoen jonge mensen in tientallen steden over de wereld, in het wit gekleed, dansend geld inzamelen en aandacht opeisen voor de strijd tegen hiv en aids. Vooral ook landen waar hiv en aids enorm toeneemt, maar die zelden het nieuws halen, hoopt Dance4Life mee te laten dansen. Dit in combinatie met scholenacties, mediacampagnes, tv-programma’s en fundraising.

De World AIDS Campaign, gesteund door onder meer UNAIDS, heeft Dance4Life omarmd als internationaal jongerenmerk. Dance4Life in Nederland wordt gepresenteerd door STOP AIDS NOW! in samenwerking met WPF (World Population Foundation).

35 opmerkingen

goed initiatief!!!

wordt het geldredome ook alvast warmgedraaid voor Qlimax!!
 
ik zit dan achter de telefoon, donaties aan te nemen :D dus ik draag mijn steentje ook bij!
Ik draag me steentje al een X aantal feesten bij :P
 
Ja mij hadden ze ook gevraagd voor de telefoon, maar ga toch echt naar qlimax, en ik heb ook al aardig wat steentjes bijgedragen de laatste tijd.

Maar wel goed initiatief!!! :yes:
Heel erg goed bezig!
 
(Y)
Artiest {SHOWLIST artist 66688, 115763}
Ga zo door mensen (y) (y) toppie !!
 
:respect: (Y)
heel leuk en goed allemaal!
maar gaat da werke een uur later begint Qlimax!!
zal wel aan mij ligge
Ben afgelopen zomer op feestje geweest van Dance4Life. Was erg leuk en je helpt er anderen mee ;)
Dus binnen een uurtje moeten ze alles ff snel schoon- en klaar maken voor Qlimax...succes!

Verder goed bezig Dance4Life (Y)
dat komt heus wel goed hoor....zo niet dan worden t rellen hehe (6)
 
wtf hoe willen ze dat voor elkaar krijgen
Tja, druk programma daar in het Gelredome!
Al een rotzooi als je bij Qlimax binnen komt, beetje jammer

Maaaaaaaaaaar wel een erg goed initiatief en als de sfeer net zo goed is als de sfeer was op de vorige editie van dance4life is het zeer zeker de moeite om er heen te gaan...
 
leuk joh......
zeker een goed initiatief! Ben op de Launchparty geweest in april, in Amsterdam... was echt heel erg vet! Kan er helaas niet bijzijn...
Ze hangen doeken over het Qlimax decor en in dat uurtje ''rust'' zullen een tiental schoonmakers het stadion reinigen o:)
 
10 man in een uur een heel stadion schoonmaken. moet lukken :d
Tegenwoordig hebben ze ook zoiets als veegmachines e.d. Roel. :-)
Artiest Thozaa
:respect:

Ennuh.. met Qlimax.. da komt allemaal wel goed:yes:
Ik ben het levende bewijs dat het best kan (tenminste dat bewijs moet nog komen)

Ik ga nl eerst naar Dance4life (ff opwarmen) en meteen door naar Qlimax :jaja:
 
mooi man :D:D:D:D
:yes: party :yes:
nou, is vanuit scholen georganiseerd, dus zo'n zooi zal het wel niej worden, maar boeie, het wordt toch wel een zooi!! super goed initiatief wel!!!
Artiest Nawi
goede zaak
maar als ze maar niks opblazen voor Qlimax
Artiest Mike
Respect naar de organisatie van DANCE4Life...!
Ongelofelijk goed initiatief...!

Ongelofelijk ook dat mensen zich druk gaan maken over het feest QLIMAX, dat erna volgt...!
Denken jullie nu werelijk waar dat een organisatie als DANCE4Life en ID&T/Q-DANCE, het grote risico gaan lopen dat 1 van beide feesten er onder gaat lijden en hierdoor schade of iets anders op laat lopen...kom op zeg!!!
En hoe durf je uberhaupt zoiets te uiten(let wel 1 ieder mag zeggen wat hij denkt) maar denk ff na waar je zoiets roept...!
:respect: voor Dance4Life.....

heel goed bezig.....

Kben ook nog jarig op wereld aids dag..... :D
 
Super initiatief... Respect voor Dennis Karpes!
 
Heel gaaf!!! (Y)

Daarna knallen op Qlimax :yes:

Succes mensen van Dance 4 life!!!
Artiest Mount
Super initiatief (Y)

maar ook zeker :respect: voor Q-dance, erg netjes dat ze de hele ruimte en personeel/licht+geluid ter beschikking stellen voor zo'n goed doel. er is best lef voor nodig om in een uur alles weer op de rails te hebben als je weet wat er allemaal bij komt kijken :yes:

dus niets dan respect voor dit alles..
 
goed initiatief, ze hadden het mss beter op een andere dag kunne houden. was er meer ruimte geweest tussen de feesten door. had q-dance meer tijd om op te bouwen en kon dance4life mss meer meer een zaal voor henzelf creëren.
maar ik vind het een super initiatief(y)
goed bezig mensen!! respect voor dit initiatief...
 
huh ik snap er geeen reeet van..... ben ik nou zo dom???

gelderdome arhnem.. daar is morge ook climax hoe kan da op een avond zijn ??????
 
Dance4Life is overdag.. Teminste wah ik der allemaal van begrepuh heh op school..:9
 
Iemand zei dat je daar kan blijven Na dance4life om naar Qlimax te gaan..Is dat zo nee toch?
laatste aanpassing
dance4life toppy