Partyflock
 
­ Nederland

Planet Rose - The Future of Techno

gepubliceerd door , op
Planet Rose - The Future of Techno
11 november 2004
Zaterdag 13 november Planet Rose 'The Future of Techno' met Jesper Dahlbäck en Tommie Nevada. Als er artiesten in de techno scene momenteel hard aan de weg timmeren momenteel dan zijn het Jesper Dahlbäck en Tommie Nevada wel.

De tot nu toe minst bekende Zweed van het rijtje Adam Beyer/Cari Lekebush/Joel Mull/Jesper Dählback is druk bezig om de rolverdeling binnen dit groepje op zijn kop te zetten. Sinds 1994 toont Jesper Dahlbäck zich een ontzettend productief artiest die gebruik maakt van vele pseudoniemen. Als The Persuader maakte hij een aantal prachtige deephouse tracks voor Svek Records en onder zijn eigen naam verschijnen veelal house- en electro-achtige producties (op onder meer de labels Svek, Turbo, 2020 Vision en Soma) en als DJ Lenk produceert hij pittige techno (te horen op onder meer Drumcode, Loop, Earhtones en Hybrid). Ook heeft Jesper al behoorlijk wat klassiekers en dansvloerkrakers gemaakt waaronder het vorig jaar verschenen ‘Murder Was The Bass’ en Airfrog’s ‘Bon Voyage’. Zijn album ‘Stockholm’ (1999) was een instant klassieker en ook zijn mixalbum ‘The Stockholm Mix Sessions’ (Turbo Recordings) was een groot succes. Jesper is ook betrokken bij het Life Stockholm Project, een serie evenementen die live-optredens van dance-acts promoot. Samen met Sebastian Nimrell vormt hij het duo Sunday Brunch. Voor hun eerste album werken ze samen met de zanger/schrijver Mark O’Sullivan (ook wel bekend onder de namen Bacuzzi of Mighty Quark) en zanger/muzikant Robert Manos. De muziek wordt omschreven als futuristische laidback techno. Samen met O’Sullivan vormt Jesper ook nog het project Dk7, dat veel aandacht scoort met het nummer ‘The Difference’. Voeg daar zijn talloze remix-activiteiten aan toe en je snapt dat zijn agenda dit jaar voller dan ooit is. We zijn dan ook erg blij dat er een gaatje was voor Doornroosje.

De uit Polen afkomstige Tommie Nevada maakt al net zo’n stormachtige ontwikkeling door. Tommie’s eerste muzikale inspiratiebron was reggae, later gevolgd door de door dub beïnvloede Berlijnse electronica-scene rond Basic Channel en Italo disco. Vanuit Sektor, Lodz meest bekende club, verovert hij eerst Polen en daarna de rest van Europa. Inmiddels verschijnen zijn platen in de charts van top DJ’s en worden zijn tracks wereldwijd grijsgedraaid. Op Elp en Zenit verschenen al prachtige releases als ‘Feet Back On The Ground’ en ‘The Night/The Day’. Onlangs startte hij zijn eigen label Unleash waarop pittige en moody techhouse op verschijnt. Tommie maakt gebruik van zweverige geluiden en strings en heeft een verfijnd gevoel voor groove en melodie. Dit wordt zijn Nederlandse debuut, en daar zijn we uiteraard mee in ons nopjes!

In de kleine zaal wordt de diepte van de house verkent. Robert Drewek uit Duitsland is een groot kenner van de minimale en diepere kanten van de house. Hij zal uitgebreid de gelegenheid krijgen om ons mee te nemen op een muzikale reis.

voor meer info check: http://www.planetrose.nl

7 opmerkingen

 
Nevada maakt vette shit. Kom denk ik wel kijkuh!!
Dit gaat een zeer puik feestje worden, maar ik ben op dat moment nog even iets zuiderlijker idd ..
laatste aanpassing
 
hahaha...helaas helaas....ik ben ook van de party op ILT....:)
Anders was ik er zkr bij geweest...!! :jaja:
Have FuN de mensne die we heen gaan !

(K)...
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 926, 664, 610}
Artiest Wesdex
Dit is zeker een lastige datum voor Techno-feesten. Taste This Techno houden wij daarom ook aankomende zondag in Eindhoven. TTT host dan een area op de DJ Expo met o.a. Joachim en EL-P van 10:00 tot 20:00! Dus als je nog een leuke ILT-after zoekt..
laatste aanpassing
Planet rose is gewoon (y) Vermaak mij er altijd! "Heelaas" zit ik in België! Ga mij daar zeker weten misschien nog wel meer vermaken :D