Partyflock
 
­ Nederland

Milkshake Festival brengt ode aan Erwin Olaf

gepubliceerd door , op
Milkshake
16 september 2023
Milkshake Festival, op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli 2024 op het Westergasterrein in Amsterdam, staat dit jaar uitgebreid stil bij Erwin Olaf. De op 20 september 2023 overleden topfotograaf was sinds de oprichting in 2012, betrokken bij Milkshake Festival. Marieke Samallo, oprichter van Milkshake Festival: "Wat moet ik zeggen? Milkshake zonder Erwin. Dat is moeilijk voor te stellen, maar een eerbetoon is het minste wat we kunnen doen. We hebben altijd goed samengewerkt. Hij was en is onderdeel van de Milkshake Family. Als organisatie zijn wij nog steeds heartbroken en we missen Erwin verschrikkelijk. Dat gaan we zeker voelen tijdens het Milkshake Weekend."

De Grand Opening van Milkshake Festival vindt plaats op vrijdag 26 juli van 20.00 uur tot 02.00 uur in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam. Deze avond wordt gebracht in samenwerking met Mighty Hoopla uit het Verenigd Koninkrijk. Mighty Hoopla is een viering van de alternatieve clubcultuur onder leiding van Sink The Pink en Guilty Pleasures met hun Hoopla vrienden en familie op sleeptouw. Mighty Hoopla presenteert een nieuwe pop extravaganza en staat garant voor een mix van legendarische en nieuwe live acts, energieke DJ's, schitterende dansers en artiesten in overvloed. Voor deze Grand Opening zijn zo'n 4000 kaarten beschikbaar.

Zaterdag 27 en zondag 28 juli staat het Westergasterrein in het teken van Milkshake Festival. Kinky Sundays uit Hamburg en Café t Mandje op de Zeedijk Amsterdam nemen een deel van de programmering voor hun rekening. De volledige line up voor Milkshake Festival wordt binnenkort bekend gemaakt. Voor het weekend zijn per dag 18.000 kaarten beschikbaar. Vanaf vandaag zijn de gecombineerde reispakketten te koop, terwijl op 14 februari de reguliere kaartverkoop van start gaat. Wie nog niet genoeg heeft aan het festival alleen, kan op de zaterdag en zondag terecht in Paradiso voor de afterparties. Ook hiervoor zijn vanaf 14 februari kaarten beschikbaar.

Milkshake Festival is opgericht in 2012 en sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren, gender en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, zwart of wit: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!

Milkshake Festival wordt georganiseerd door D.O.L.House, Superstruct NL en Paradiso.