Partyflock
 

Nieuwe single van American Authors en Fedde Le Grand
One Way Up

gepubliceerd door , op
Nieuwe single van American Authors en Fedde Le Grand
18 februari 2022
Op 18 februari verschijnt de single One Way Up van Fedde le Grand en American Authors. De track is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Nederlandse DJ en de Amerikaanse indierockband. One Way Up wordt uitgebracht via Virgin Records Duitsland.

One Way Up gaat over het herkennen van de worstelingen van het leven en het blijven vechten in moeilijke tijden. Zeker in de afgelopen twee COVID-jaren zijn voor velen dromen in duigen gevallen en hebben mensen hoop en geluk verloren. Fedde Le Grand en American Authors benadrukken dat er altijd een weg omhoog is. Fedde Le Grand: "Wij willen laten zien dat je nooit op moet geven, je nooit de hoop moet verliezen. Ik hoop dat One Way Up mensen motiveert en positief maakt." Zac Barnett van American Authors voegt toe: "We krijgen allemaal te maken met tegenslag, maar dat mag er niet toe leiden dat we niet meer verder willen gaan. Er is altijd een weg omhoog."

De boodschap van One Way Up komt ook muzikaal tot uiting. Zac Barnett opent met zijn bekende raspende stemgeluid en beschrijft zwarte scenario's, voorzien van donkere en zwaar klinkende accoorden. De crossover tussen de indierock en house leidt tot een optimistisch en explosief refrein. Het is het beste van de melancholie van indierock en het magische talent van housemuziek die elkaar versterken en stimuleren, resulterend tot één onweerstaanbare mix.

American Authors heeft meer dan één miljard stream op haar naam staan en mag zich maandelijks verheugen op zo'n 6,6 miljoen luisteraars op Spotify. Daarnaast behaalden ze honderden miljoenen YouTube-views met wereldwijde hits als Best Day Of My Life.

Fedde Le Grand is sinds 2007 steevast terug te vinden in de hoogste regionen van de DJ Mag Top 100. Hij heeft een grote staat van dienst met onder meer de wereldwijde hit Put Your Hands Up For Detroit (2006) en heeft honderdduizenden volgers en luisteraars en miljoenen views. Fedde heeft veel producties solo afgeleverd, maar samenwerkingen met andere artiesten vormen ook een belangrijke pijler van zijn succesverhaal.