Partyflock
 
­ Nederland

Tienduizenden de straat op voor 'Unmute Us!'

gepubliceerd door , op
© Kirsten van Santen
Tienduizenden de straat op voor 'Unmute Us!'
23 augustus 2021
Zaterdag hebben in totaal zo'n 70.000 mensen uit de evenementen- en festivalbranche samen met hun bezoekers hardop hun stem laten horen in zes grote steden en de stilte doorbroken. De boodschap 'Unmute Us!' is luid en duidelijk: de evenementenbranche moet gelijk behandeld worden als soortgelijke sectoren en dus gewoon weer open.

Meer dan 2000 partijen uit de evenementen- en festivalsector zijn samen met hun achterban de straat opgegaan in Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. De protestmarsen werden kracht bijgezet door optredens van DJ's en artiesten zoals Ryan Marciano, Joris Voorn, Goldband, Bizzey, Sandrien en Joost van Bellen en toespraken door prominenten zoals Kluun, Tim van Delft (De Staat), Lusanne Bouwmans (D66) en Michiel Veenstra (3FM) vanaf tientallen speciaal voor 'Unmute Us!' gebouwde praalwagens. Met verspreid over zes steden 100.000 deelnemers, geldt 'Unmute Us!' als een van de grootste en meest zichtbare publieke protestbewegingen in Nederland tijdens de coronapandemie.

"Ik heb de hele dag zoveel kippenvel. Dit is onze scene, dit is waar we voor leven. Blije mensen, muziek en positiviteit. Ik besef me eigenlijk nu pas hoe ontzettend ik dit gemist heb" - Bram Merkx (initiatiefnemer 'Unmute Us!')

"We hebben vandaag het best mogelijke visitekaartje afgegeven. Dat een ambitieus idee in zo'n korte tijd kan uitgroeien tot een heuse beweging is tekenend voor ons vakgebied. Ik ben apetrots op onze hele branche. We verwachten nu snel een reactie vanuit Den Haag" - Jasper Goossen (mede-eigenaar Apenkooi Events)

"Bekijk de foto's en leg mij het verschil uit met wat we ieder weekend in de media zien!" - Lotte van den Broek (bezoeker)

In Amsterdam reden vanaf startpunt de RAI tien praalwagens, gehost door onder meer Apenkooi Events, Vunzige Deuntjes, Ziggo Dome en Awakenings hun route. Ongeveer 40.000 mensen liepen mee. In Groningen zijn vanaf startpunt Concourslaan zeven wagens ingezet, met 12.500 deelnemers en in Utrecht zijn vanaf het Lepelenburg samen met acht wagens van onder meer Soenda, Down The Rabbit Hole en Kultlab een tienduizendtal mensen op de been gekomen. In Nijmegen trok de protestmars via de Waalkade door de stad, in Rotterdam liepen duizenden mensen van het Wilhelminaplein naar het Stadhuisplein en in Eindhoven werd in overleg met de gemeente gedemonstreerd op het Ketelhuisplein. In alle gemeenten heeft de evenementen- en festivalbranche wederom aangetoond dat zij weten hoe veilig en verantwoord georganiseerd moet worden. 'Unmute Us!' is niet alleen een protestbeweging, het onderstreept andermaal de hoge mate van professionaliteit die er in Nederland is op het gebied van evenementenorganisatie. Een expertise waar wereldwijd naar gekeken wordt en die niet verloren mag gaan.

Tijdens 'Unmute Us!' werd het onbegrip over de willekeur van het kabinetsbeleid rondom evenementen hardop uitgesproken. De 'Unmute Us!' organisatie vindt dat het doorgaan van sportevenementen, van voetbal tot Formule 1 bewijst dat grootschalige publieksevenementen wél kunnen en de druk op de zorg hierdoor niet exponentieel groeit. De boodschap: Stop het meten met twee maten! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.

De boodschap is gehoord, 'Unmute Us!' heeft het hele land weten te mobiliseren, nu is het aan het kabinet om stappen te zetten.

15 opmerkingen

nu is het aan het kabinet om stappen te zetten.


Ben benieuwd! Volgens mij is er nog geen enkele reactie vanuit Den Haag gekomen?
Al die organisaties zijn zo fout als maar kan zijn. Ze gaan niet voor vrijheid, maar voor geld. Ze verloochenen heel het idee waar housepartys ooit mee begonnen zijn.

Ze dansen naar de pijpen van een overheid die inmiddels aangemerkt kan worden als dictatuur en volkermoord plegend. In principe is het gewoon oorlog 2.0 waar we in zitten.

Helemaal die grotere organisaties die knaken hebben moeten is op komen voor de vrijheid, anders zijn ze niks waard.

Tenzij er nu.nog mensen in zulke grote getallen steke blind zijn en geloven in de leugen.
laatste aanpassing door een beheerder
Uitspraak van ArtStyle op maandag 23 augustus 2021 om 12:23:
Volgens mij is er nog geen enkele reactie vanuit Den Haag gekomen?


Nee helaas niet. Dan maar herhalen ;) er was een goede en gezellige sfeer zaterdag in Amsterdam en goed ook om te zien dat er zoveel mensen op af zijn gekomen in alle steden
Uitspraak van Tumult op dinsdag 24 augustus 2021 om 15:39:
Ze verloochenen heel het idee waar housepartys ooit mee begonnen zijn.
misschien moet je de documentaire is zien van Fuse België.... uiteindelijk werkt iedereen voor het geld toch? Of werken we allemaal op vrijwillige basis? :D Als ik werkeloos ben wil ik ook graag een uitkering hebben.. ;-)
Die organisaties hebben hun eigen graf gegraven door mee te gaan in die testen voor toegang waanzin. Iedereen kon bedenken dat daarmee 'de cijfers' om hoog zouden schieten waardoor de overheid kon zeggen 'zie je wel de besmettingen komen bij jullie vandaan dus jullie moeten gesloten blijven'. Hiermee hebben ze de overheid een stok gegeven om mee te slaan.

Vervang het woord ongevaccineerde voor elk willekeurig ander woord en iedereen staat op zijn achterste poten want het is discriminatie blabla. Maar als je ongevaccineerd bent en weigert mee te doen aan deze testwaanzin dan wordt je buiten de maatschappij gesloten alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

Het is totaal gestoord waar we in zijn gesleurd en nog gestoorder dat veel mensen dit alles gewoon normaal lijken te vinden!
Inderdaad heer Stokvis!


Uitspraak van Q-Rious¼ is seriously easy going b) op dinsdag 24 augustus 2021 om 16:27:
Uitspraak van Tumult op dinsdag 24 augustus 2021 om 15:39:▶Ze verloochenen heel het idee waar housepartys ooit mee begonnen zijn. misschien moet je de documentaire is zien van Fuse België.... uiteindelijk werkt iedereen voor het geld toch? Of werken we allemaal op vrijwillige basis? :D Als ik werkeloos ben wil ik ook graag een uitkering hebben.. ;-)


Prima dat je geld wil verdienen, maar niet op een manier waarop je bezoekers dwingt hun mensenrechten te schofferen.
Uitspraak van Tumult op woensdag 25 augustus 2021 om 11:04:
Prima dat je geld wil verdienen, maar niet op een manier waarop je bezoekers dwingt hun mensenrechten te schofferen.


Jeetje, ben je nog niet uit die wappie circlejerk?
Uitspraak van Genieter op woensdag 25 augustus 2021 om 16:27:
Uitspraak van Tumult op woensdag 25 augustus 2021 om 11:04:▶Prima dat je geld wil verdienen, maar niet op een manier waarop je bezoekers dwingt hun mensenrechten te schofferen.
Jeetje, ben je nog niet uit die wappie circlejerk?


Realiteit bedoel je. Wappies zijn de overheids volgers.
Uitspraak van Tumult op donderdag 26 augustus 2021 om 08:35:
Uitspraak van Genieter op woensdag 25 augustus 2021 om 16:27:▶Uitspraak van Tumult op woensdag 25 augustus 2021 om 11:04:▶Prima dat je geld wil verdienen, maar niet op een manier waarop je bezoekers dwingt hun mensenrechten te schofferen.
Jeetje, ben je nog niet uit die wappie circlejerk?
Realiteit bedoel je. Wappies zijn de overheids volgers.


:')
Veel te laat. Ik zie overal feestjes en verjaardagen gehouden worden. Of mensen die over de grens gaan feesten. 750 is ook een farce, veel besmettingen in de Dansen met Janssen tijd waren niet met zoveel bezoekers. Ongevaccineerden worden in een verdomhoekje geplaatst door rokers, obese mensen en anders ongezonden. Tijdens de pandemie moesten wij solidair met hen zijn. Zij die jarenlang hun middelvinger naar artsen hadden opgestoken. En talloze, te behandelen patiënten met een gezonde levensstijl de dood in hebben gejaagd tijdens de pandemie. Nu hebben zij een grote mond tegen ongevaccineerden, terwijl de werking, veiligheid en immuniteit steeds naar beneden worden bijgesteld. Zolang een kankerpatiënt sigaretten mag kopen, een hartpatiënt een kapsalon mag eten en een junk mag snuiven, waarom een ongevaccineerde dan uitsluiten? Unmute was gewoon veel te laat.
laatste aanpassing
Uitspraak van Tumult op donderdag 26 augustus 2021 om 08:35:
Uitspraak van Genieter op woensdag 25 augustus 2021 om 16:27:▶Uitspraak van Tumult op woensdag 25 augustus 2021 om 11:04:▶Prima dat je geld wil verdienen, maar niet op een manier waarop je bezoekers dwingt hun mensenrechten te schofferen.
Jeetje, ben je nog niet uit die wappie circlejerk?
Realiteit bedoel je. Wappies zijn de overheids volgers.


-3 op deze uitspraak. Juist ja, Minkuukels, Noem is één ding waardoor je erop vooruit ben gegaan vanuit overheidswege de laatste tien jaar? En reflecteer dat dan is door op de covid situatie sinds 2020.
Uitspraak van Tumult op zaterdag 28 augustus 2021 om 03:11:
-3 op deze uitspraak. Juist ja, Minkuukels, Noem is één ding waardoor je erop vooruit ben gegaan vanuit overheidswege de laatste tien jaar? En reflecteer dat dan is door op de covid situatie sinds 2020.


Ik moest even kijken wat je met -3 bedoelde hoor, maarre ben jij niet wat te oud om je druk te maken om likes?
Ik denk dat die -3 betekend dat mensen je wappie geleuter zat zijn.
:lol: mooie vent ben je.
Ik kan wel zeggen.....Gisteren lekker wezen feesten in België, het harde geluid, de gezelligheid, goede muziek, puur genieten :bounce: nu nog aan het nagenieten 😇