Partyflock
 
­

Organisatoren van Maze Festival steken de handen uit en door de mouwen voor de eventsector

gepubliceerd door , op
afbeelding Organisatoren van Maze Festival steken de handen uit en door de mouwen voor de eventsector
OrganisatieMaze Festival Site
Zoals talrijke organisaties van festivals, clubs en events zagen Joery Gysen & Patrick Urlings - de organisatoren van Maze Festival (Maaseik) en de gekende clubconcepten Atmoz en Diskoteka (Forty Five, Hasselt) - ook hun geplande evenementen in 2020 volledig in het water vallen door COVID-19.

Maanden voorbereiding die jaarlijks aan de organisatie van deze evenementen voorafging, reeds geboekte dj's, stages, venues, entertainment etc, tickets reeds in verkoop, alles kon de prullenbak in. Op alle evenementen verscheen de pijnlijke melding 'cancelled'. Sinds de lockdown en de pandemie ons land in haar greep heeft is het voor iedere organisator bang afwachten op enig perspectief. Zomer? Najaar? Eindejaar? 2021? Misschien wel 2022? Wanneer en onder welke protocollen post-corona is nog steeds koffiedik kijken. Als professionele organisatoren stelden Joery en Patrick de volksgezondheid en veiligheid van hun bezoekers van dag één prioriteit maar hun passie en drive werden plots ingenomen door enorme stilte en onzekerheid.

COVID-19 Steuninitaitief voor festivals, club en events
Ze bleven echter niet bij de pakken zitten toen het perspectief voor de festivalzomer en het volledige najaar ook smolt als sneeuw voor de zon! Na maanden energie erin gestoken te hebben lanceren ze hét Covid-19 steuninitiatief 'You'll never rave alone' voor alle getroffen collega organisatoren in de sector.

De wervelende wereld van events vindt zijn kracht in het samenbrengen van mensen. "Omdat dit momenteel fysiek niet mogelijk is, willen we tonen dat de samenhang binnen onze community nu nog sterker is dan ooit tevoren. We begrijpen als organisatoren het gemis zowel van als bij de fans, de heimwee naar festivalweides of genieten van diepe bassen in je favoriete clubs en bars, aldus Joery en Patrick".

In nauwe samenwerking met organisatoren, artiesten, Bv's en supporting partners ontwikkelden ze onder het toepasselijk label 'You'll never rave alone' dé support kledinglijn voor de festival- en eventwereld. Van elk verkocht kledingitem gaat de opbrengst rechtstreeks naar de getroffen organisatie.

You'll never rave alone
"You'll never rave alone" is een compleet online platform youllneverravealone.­com waarop elke organisator of organisatie zich volledig kosteloos kan aanmelden voor dit Covid-19 steuninitiatief. Binnen enkele werkdagen ontvang je al organisatie geheel gratis jouw eigen gepersonaliseerde webshop waar jouw fans je kunnen steunen door de aankoop deze support kleding. Op amper twee weken tijd hebben al meer dan 30 organisaties zich aangemeld op dit steunplatform en zelfs van over onze grenzen heen.

Support kleding
Niet zomaar support kleding, dus geen promo merchandise, maar oerdegelijke T-shirts, sweaters, hoodies en zelfs mutsen met een onmiskenbare boodschap. Tevens heeft deze support kleding ook een ecologische kant. Zo wordt er enkel gewerkt met 'fair wear' en 'vegan approved' textiel. Bepaalde kledingitems zijn zelfs 100% bio!

Koop online maar steun lokaal
De verkoop van deze support kleding verloopt volledig online en dus corona-proof. De initiatiefnemers met een bijzonder warm hart voor de eventsector nemen de volledige handeling op hun schouders alsook de verzending en de volledige IT infrastructuur om het platform draaiende te houden.

Doel
Het doel van MAZE VZW tijdens covid-19 is organisaties en fans met elkaar te verbinden maar ook een positief signaal te bieden in deze periode voor getroffen organisaties. Laten we met zijn allen de festivals, clubs en events een warme steun geven om dit ontzettend zware jaar door te komen en positief te kijken naar 2021. Last but not least belangrijk dat niemand in de kou bleef staan en elk festival, club of event (klein of groot) zich gratis kan aanmelden voor dit initiatief. Enkel samen komen we door deze moeilijke periode because... You'll never rave alone!