Partyflock
 
­ Nederland

Qlas & Blacka halen als jongste Nederlandse duo ooit nummer-1 album

gepubliceerd door , op
Qlas & Blacka halen als jongste Nederlandse duo ooit nummer-1 album
6 maart 2020
Vorige week brachten de jonge artiesten Qlas & Blacka hun langverwachte debuutalbum 'Project 24 (Volume 1)' uit via hun eigen label '#24' in samenwerking met Top Notch. Vandaag werden ze verrast met het nieuws dat het album op #1 binnen is gekomen in de album top 100. Na succesvolle rapduo's als The Opposites, Opgezwolle en SBMG zijn Qlas & Blacka nu het jongste Nederlandse duo ooit dat zo weet te scoren en zelfs de nummer-1 positie weet te behalen. Op het album zijn o.a. Ronnie Flex, Josylvio, Vic9 en Kevin te horen en staan ook hun eerdere hits 'Shooter' en 'Shooter 2.0', samen goed voor meer dan 7 miljoen streams. Ook op YouTube gaan ze hard: 'Shooter' telt inmiddels meer dan 2 miljoen views, de clip voor 'Online-Offline' met Ronnie Flex pakt binnen een week al meer dan 250.000 views en hun 'ON THE SPOT' video van Based belandde op #2 in trending. Het album 'Project 24 (Volume 1)' is hier te beluisteren.

De muziek die Qlas & Blacka maken valt onder de relatief nieuwe muziekstroming drill, een variant van trap die ontstond in Chicago en groot werd gemaakt door artiesten als Chief Keef en Lil Durk. De sound waaide over naar Engeland (UK drill), waarna het nu in Nederland ook steeds populairder wordt.

"De muziek die we maken is zoals we ons voelen. Zoals het leven er voor ons uit zag. En we voelen ons super vereerd dat we daarmee nu op nummer 1 zijn gekomen in Nederland. Shout out naar iedereen die onze muziek support! Dit is #24." - Qlas & Blacka

"Vanaf dag 1 zag ik dat Qlas & Blacka over #1 kwaliteiten beschikken, maar dat het zo snel zou gaan had niemand verwacht. Vanaf vandaag zijn ze het jongste Nederlandse duo ooit in Nederland dat binnen is gekomen op #1. Ondanks alle negativiteit die hun kant op is gekomen hebben ze het weten om te draaien in iets positiefs. De jongens zijn nu een voorbeeld voor de buurt en ver daarbuiten. Project 24 is naast hun debuutalbum ook het eerste album van mijn label #24 en ik ben trots om deel uit te maken van deze opmars."
- Vic9 (Manager en oprichter #24)


"Als Top Notch zijn wij trots dat we kunnen dienen als een platform voor zowel Nederland's meest getalenteerde artiesten als de muzieklabels van de toekomst. Met deze nummer 1 notering van Qlas & Blacka en het label '#24' vieren we dat feit wederom."
- Vincent Patty (Directeur Top Notch & Noah's Ark)