Partyflock
 
­ Nederland

Berlijnse Club Watergate viert 10-jarig bestaan eigen label tijdens ADE Berlin Special in de Westerunie

gepubliceerd door , op
Watergate
30 augustus 2019
FeestWatergate · Berlin Special
Datumzaterdag 19 oktober 2019
LocatieWesterUnie Site
De Duitse hoofdstad wordt tijdens ADE al jaren traditiegetrouw door Pleinvrees een avond in de spotlights gezet in de Westerunie. Waar o.a. bekende clubs als Sisyphos & Kattermukke in voorgaande jaren een nacht acte de presence gaven is het dit jaar de wereldberoemde club Watergate die de muzikale invulling voor zijn rekening neemt. Watergate, gelegen aan de oevers van de Spree ligt qua locatie precies op de grens tussen Friedrichshain en Kreuzberg, en dus oost en west Berlijn.

De club opende in 2002 zijn deuren en is na 17 jaar niet meer weg te denken uit het Berlijnse nachtleven. Watergate wordt dan ook vaak in één adem genoemd met andere grote namen als Kater Blau, Sisyphos en Berghain.

Het gelijknamige recordlabel "Watergate Records" zag in 2009 het levenslicht en heeft inmiddels releases uitgebracht van Tief Schwarz tot Adana Twins en van Whomadewho tot Josh Wink. Dit 10-jarig bestaan zal op zaterdag 19 oktober dan ook op zijn Berlijns worden gevierd in de industriële zalen van de Westerunie en het transformatorhuis met o.a. Adana Twins, Artbat, Extrawelt & Whomadewho.

Line-Up