Partyflock
 
­ Nederland

Tips: Met de auto naar een festival

gepubliceerd door , op
Tips: Met de auto naar een festival
25 april 2019
De zomer is in aantocht. Dit betekent ook dat het festivalseizoen van 2019 officieel is begonnen. Naast de ruime keuze aan festivals in Nederland & België, zijn ook de grote festivals in onder andere Duitsland en Hongarije in trek. Een dag, weekend of zelfs een week genieten van de beste artiesten, ultieme sfeer en gezelligheid met festivalbezoekers over de hele wereld. De perfecte invulling van deze zomervakantie!

Niet alleen het festival zelf, maar ook de reis ernaartoe maakt het festivalbezoek tot een herinnering om nooit te vergeten. Bij een bezoek aan een festival of voor een (korte) vakantie in een land binnen Europa, verkiest ongeveer 50% van de Nederlanders een rit met de auto boven een vlucht met het vliegtuig. Voordelen van een autotrip zijn de flexibiliteit en de mogelijkheden om kosten voor de rit samen met mede-festivalgangers te delen.

Of het nu gaat om het maken van een autorit van een uurtje of zes richting Berlijn of een dag of twee rijden naar Boedapest, vergeet niet de reis zelf goed voor te bereiden. Bagage, een zorgvuldig samengestelde afspeellijst en een goed humeur zijn essentieel. Toch is het belangrijk niet te vergeten dat naast een snelle autocheck voor vertrek, er ook een milieusticker of vignet gekocht moet worden. Zo is een milieusticker Duitsland verplicht wanneer je als bestuurder van een gemotoriseerd voertuig een milieuzone in Duitsland aandoet. Grote steden als Frankfurt, Mainz en Berlijn vallen hieronder. Ook wanneer je afreist naar het centrum van de Franse stad van de liefde en mode, Parijs, heb je zo'n sticker nodig. Voor beide landen kan je de milieusticker online kopen. Dit kan geheel in het Nederlands en kost slechts enkele minuten. Zodra de milieusticker ontvangen is, kan de sticker aan de rechterkant achter de voorruit van de auto worden geplakt en ben je ready to go!

Voor Hongarije gelden er andere regels voor het heffen van tol. Hier is een digitaal vignet verplicht. Deze wordt digitaal aan het kenteken gekoppeld, zodat de auto eenvoudig en snel de weg op kan. Kom je tijdens jouw reis door Oostenrijk, vergeet dan niet ook voor dit land een vignet aan te vragen. Ook dit tolvignet is digitaal, zodat je zelfs tot enkele dagen voor vertrek nog alles vanuit Nederland kunt regelen. Je hebt zo geen gedoe met het plakken van een extra sticker op de autoruit.

Zorg tijdens je rit naar onze oosterburen of naar de City of Baths, Boedapest, verder dat je auto is uitgerust met de laatste veiligheidsproducten. Met een veiligheidsvest, gevarendriehoek en verbanddoos in de auto ga je met een gerust hart op reis. Een goede voorbereiding is het halve werk. Een boete voor het ontbreken van milieusticker & vignet of het niet voldoen aan de veiligheidseisen is namelijk niet mis. Deze varieert van land tot land, maar kan oplopen tot een bedrag van CHF 200 (+/- EUR 178) in Zwitserland en EUR 240 in Oostenrijk. Dit is zonde van de tijd en het geld. Bereid je dus goed voor en zorg voor een goede start van jouw zomer vol festivals!