Partyflock
 
­ Nederland

Melanie C en Sink the Pink naar Milkshake festival

gepubliceerd door , op
Spice Girl Melanie C komt met Sink The Pink naar Milkshake Festival. Op zondag 28 juli brengen zij alle grote hits van The Spice Girls in een voor Nederland uniek optreden. De show van Mel C en Sink The Pink is onderdeel van een wereldwijde tournee langs allerlei Pride Festivals komende zomer. De gelegenheidsformatie is voor het eerst te zien op 21 juni in Sao Paulo en gaat vervolgens naar Bristol, Amsterdam, Stockholm, Brighton, Margate, Belfast en Dublin.

De samenwerking tussen Melanie C en Sink The Pink (STP) is opvallend te noemen, maar vindt zijn oorsprong in de vriendschap tussen de Spice Girl en STP-voorman Glyn Fussell. Afgelopen zomer werd hun vriendschap extra kracht bijgezet in een creatieve samenwerking tijdens het door STP opgerichte festival Mighty Hoopla. Alle hits van The Spice Girls kwamen voorbij, inclusief de aankleding die zo kenmerkend was destijds.

Melanie C, die momenteel ook repeteert voor de UK Stadium Tour met The Spice Girls, staat te trappelen om met Sink The Pink op te treden: "Dit is een beetje een droom die uitkomt voor mij! Ik ga op tournee met Sink The Pink, de meest inclusieve, leuke en fantastische clubnacht in Londen en nemen hun beste drag queens gewoon mee. Ik kan niet wachten." Glybf Fussell: "Het gebeurt niet iedere dag dat een stel drag queens de wereld in gaan met een Spice Girl. Deze tour laat zien hoe geëngageerd Melanie is voor haar LGBTQ-fans en we zijn eerlijk gezegd als een kind zo blij dat we dit kunnen doen."

Verder kondigt Milkshake ook de komst van Honey Dijon en Merol aan. Honey Dijon (voorheen bekend als Miss Honey Dijon) is een Amerikaanse dj, producent, elektronische muzikant en mode-icoon. Ze is geboren in Chicago en woont in New York City. Ze trad op in clubs, kunstbeurzen, galeries en mode-evenementen wereldwijd. Bekend om het zich niet houden aan een bepaald genre, is Honey Dijon bekend voor het samenstellen van eclectische sets.

Merol beleefde haar grote doorbraak in 2018. De zangeres maakt opvallende Nederlandstalige popmuziek. Ze is charmant, ondeugend en een tikkeltje ordinair. Met haar cheeky teksten, jaren '80 synth en gezonde dosis zelfspot, weet Merol ieders hart te veroveren. Met 'Ik Wil Een Kind Van Jou' afkomstig van EP 'BOTER' en 'Lekker Met de Meiden' ging de Dordtse al viral en aan eind van het jaar was ook 'Kerst Met De Fam' een schot in de roos. Met 'Hou je bek en bef me' zette Merol zichzelf helemaal op de kaart.

Milkshake Festival is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dance-festival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Het laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest. Het leven is juist een feest dankzij de grote diversiteit van huidskleuren, seksuele voorkeuren en een scala aan verschijningsvormen. Milkshake viert de stad en haar initiatieven en zet zich in voor iets meer hoffelijkheid en liefde voor elkaar. Dik, dun, klein, groot, homo, hetero, trans, travo, pikzwart of lelieblank: mensen zijn het zout van de aarde en dit gaan we vieren!