Partyflock
 
­ Nederland

Geen uitbreiding voor Welcome to the Future

gepubliceerd door , op
Welcome to the Future
3 april 2019
Organisator ID&T heeft besloten dat het festival Welcome to the Future volgend jaar niet zal uitbreiden. Afgelopen zomer kondigde de organisatie aan dat het dagfestival in natuurgebied het Twiske volgend jaar een zogeheten weekender zou worden. Naast de extra dag zou er ook een camping komen voor de gasten.

De stichting Hart voor het Twiske startte echter eind november een protestactie tegen deze uitbreiding. De vereniging is bang dat de extra dag voor een verdubbeling van de nu bijna 30.000 bezoekers zal zorgen. De natuur zou hierdoor volgens de stichting schade oplopen.

Organisator ID&T draait de beslissing terug en zegt meer tijd te willen nemen voor de procedure. Bas Meijer van ID&T meldt in het Parool: "Het is in ieders belang dat deze procedure zorgvuldig verloopt. Er zijn zorgen van belanghebbenden uit de omgeving over de voorgenomen uitbreiding naar een meerdaags evenement met camping. Dat betekent dat we meer tijd nemen voor onderzoek, overleg en inspraak. Voor onze organisatie is naast zorgvuldigheid, ook het lokale draagvlak van groot belang, vandaar de keuze."

De 2019-editie van Welcome to the Future zal plaatsvinden op zaterdag 20 juli, van 12.00 tot 24.00 uur.