Partyflock
 
­ Nederland

Dit is hoeveel een top-dj per week verdient

gepubliceerd door , op
Dit is hoeveel een top-dj per week verdient
17 oktober 2018
Altijd al willen weten hoeveel de grootste dj's ter wereld verdienen? Radio 538 zocht het uit! Uit het jaarlijkse Danceonderzoek van 538 Nieuws in samenwerking met ING blijkt dat een internationale top-dj gemiddeld - hou je vast - 571.000 euro per week verdient! We keken naar de inkomsten van de vijf best verdienende dj's: Calvin Harris, The Chainsmokers, Tiësto, Steve Aoki en Marshmello.

Dj's verdienen het meeste aan optredens, blijkt uit het onderzoek. Dance is wereldwijd ontzettend populair en wat ook helpt, is dat dance vergeleken met andere muziekgenres goedkoop te maken is. Hieronder check je meer resultaten uit het Danceonderzoek.
Bron: 538.nl

6 opmerkingen

Ik zag de overige media het ook al kwakeloos overnemen.
Geen enkele bron of bewijs. Zelf lijkt het mij heel sterk dat Calvin Harris zoveel meer verdient dan Armin van Buuren, die niet eens in de top 10 staat.
Ook zou er in 2017 300 miljoen euro omgaan, en in 2018 maar 200 miljoen, dus 100 miljoen ineens verdampt? Lijkt me sterk.

ING en 538 hebben gewoon een goedkoop persmomentje met een fake onderzoek.
laatste aanpassing
Calvin Harris wordt vooral slapend rijk van alle royalties, die man heeft zoveel radiohits op z'n naam staan, da's ongelooflijk. Dus ja, ik geloof wel dat hij meer verdient dan Armin eigenlijk.
het is omzet, aangezien een garrix een assistent, agent en een heel team/agency moet betalen, maar dan nog . Sinds die Amerikanen zijn aangehaakt is het in rap tempo vercommercialiseerd door de EDM: fees, entreetickets etc. Zelfs stutterheim beklaagt zich over de fees. Promoters die ze niet meer kunnen en willen betalen. Zulke bedragen worden alleen nog maar opgehoest door sponsorships en rijke miljonairs. Nou leuke scene. Ik weet nog wel dat er ophef was dat een Vath en Cox in 2001 op dance valley 50 ruggen kregen, nou dat was wat hoor
Uitspraak van Gelache woar op donderdag 18 oktober 2018 om 12:37:
et is omzet, aangezien een garrix een assistent, agent en een heel team/agency moet betalen, maar dan nog . Sinds die Amerikanen zijn aangehaakt is het in rap tempo vercommercialiseerd door de EDM: fees, entreetickets etc. Zelfs stutterheim beklaagt zich over de fees. Promoters die ze niet meer kunnen en willen betalen. Zulke bedragen worden alleen nog maar opgehoest door sponsorships en rijke miljonairs. Nou leuke scene. Ik weet nog wel dat er ophef was dat een Vath en Cox in 2001 op dance valley 50 ruggen kregen, nou dat was wat hoor


hoe kom je hier in godsnaam bij? Het gaat hier om 'gross' omzet, niet om netto inkomsten, of hebben ze de belastingdienst even gevraagd om de details?
Verder, Stutterheim is ZELF de persoon die met al zijn events zoveel mogelijk de commercie opzocht, fee's verhoogde, events vergrootte, en internationaal ging, Beetje hypocriet zou het zijn.

er zijn in Nederlands (zie=Europa) bijna geen sponsorships, dit wordt enkel vaak in Azie gedaan, omdat merken dat dit de beste methode vinden om deze doelgroep te bereiken, en mede door het internationale reach door de artiesten.

Vath & Cox zijn al JAREN grote namen, verkopen kaarten, dus krijgen meer fee's. if it sells, it sells,