Partyflock
 
­ Nederland

Yung Nnelg verrast met klassieke remix van Serena en Diamonds & Pearls

gepubliceerd door , op
Yung Nnelg verrast met klassieke remix van Serena en Diamonds & Pearls
25 september 2018
ArtiestNnelg
Samen met 5 klassiek geschoolde strijkers remixed hij de 2 tracks tot een gevoelige rap ode aan de vrouw.

Onlangs bracht Yung Nnelg zijn single Diamonds & Pearls uit, met daarbij zoals we van Nnelg mogen verwachten een indrukwekkende video. Dit is na de track Serena wederom een nummer dat zijn liefde voor de vrouw ten gehore brengt.

Voor de Red Bull Music Uncut serie was het idee voor een combinatie track dus snel gemaakt. Bekijk de video hier.

We kennen Nnelg van de harde bassen en strakke lyrics, maar in deze video laat hij een gevoelige kant van zichzelf zien. Om dit extra kracht bij te zetten sloeg de rapper de handen ineen met producer/arrangeur Alexander van Popta, die 5 klassieke strijkers aan de mix toevoegde. Wat volgde is een smaakvolle blend van 2 verschillende tracks en een klassiek strijkensemble, een hele bijzondere uitvoering dus!

"Tot nu toe had ik nog niet de mogelijkheid gehad om deze kant te laten zien aan de buitenwereld. Beide tracks zijn een soundtrack van de liefde waardoor het logisch was deze twee samen te voegen. Vrouwen zijn belangrijk voor me, dat hoop ik met deze ode op een mooie manier te laten zien." vertelt de rapper over de performance. "Het is niet zo zeer een nieuwe kant, maar een die ik nog niet had laten zien. Wat dat betreft kan je na deze uitvoering het onverwachte verwachten, we pakken uit!" aldus Yung Nnelg.

Voor Alexander van Popta is het niet de eerste keer dat hij met zijn klassieke stukken de brug tussen klassiek en modern probeert te overbruggen, toch voelde de samenwerking tussen Nnelg en hem bijzonder. "Ik wist dat ik, om deze track de juiste feel te kunnen geven, niet zomaar 5 strijkers kon vragen. Je brengt hip hop en een klassiek strijkersensemble samen, dus je moet met mensen kunnen samenwerken die beide talen spreken. Om die reden heb ik ook juist deze 5 musici gevraagd. Om vervolgens Nnelg met hun bezig te zien was helemaal bijzonder. Wat hij ook in de muziek kreeg aangereikt, hij deed er iets mee."

Bij de 'Red Bull Music – Uncut' serie werken artiesten in de studio aan een speciale live-versie van een track, die ze vervolgens in één take opnemen.

"Het een leerzame ervaring om op deze manier een performance in elkaar te zetten, in 1 een take en met met klassiek geschoolde artiesten. Het is vooral interessant om te zien hoe zij met totale focus in 'hun zone' komen. Ik hoop dat mensen kunnen genieten van wat we samen hebben neergezet."

Na artiesten als Mar, Jaël & Wantigga, Pete Philly, Studio KOTO, Mr. Probz en Full Crate is Yung Nnelg de nieuwste in het rijtje Uncut-sessies. Op de vraag wie hij graag aan deze selectie toegevoegd ziet, is hij duidelijk: "Ik zou het waanzinnig vinden om een Uncut sessie van Michael Jackson te zien". Helaas moeten we dat voor Nnelg te goed houden.