Partyflock
 
­ Nederland

Ed Sheeran eerste headliner Sziget Festival 2019

gepubliceerd door , op
Sziget pakt het gelijk groots aan voor de 2019-editie. Het multiculturele muziekfestival bevestigt de komst van één van de grootste popsterren van het moment: Ed Sheeran. Op de eerste dag van Sziget 2019, op woensdag 7 augustus, zal hij als headliner te zien zijn op The Island of Freedom in hartje Boedapest. Szitizen Prime 7- en 5-Day Passes voor volgend jaar gaan op 1 oktober in de verkoop.

Wat ooit begon als een straatmuzikantenbestaan in Londen, mondde uit in een carrière als één van de populairste artiesten ter wereld. Tegenwoordig verkoopt Ed Sheeran stadiontours uit, speelt hij voor honderdduizenden fans en heeft hij vele nummer-1 hits op zijn naam staan. Gewapend met zijn gitaar, brengt hij op 7 augustus 2019 zijn eigen blend van pop-, folk- en hiphopmuziek naar de Sziget Main Stage.

De 26e editie van Sziget verwelkomde afgelopen augustus een recordaantal van 565.000 bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen. Verspreid over zeven dagen zagen zij optredens van onder meer Kendrick Lamar, Gorillaz, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Dua Lipa, Kygo, Shawn Mendes en Arctic Monkeys. Daarnaast was er een uitgebreid randprogramma vol wereldmuziek, theater, cabaret, circus, dans, opera, sport, jazz, kunst en creatieve workshops. Momenteel bereidt de organisatie zich voor op misschien wel de grootste en beste editie ooit: Sziget 2019.

Start ticketverkoop: 1 oktober 2018
Exclusieve Szitizen Prime tickets gaan op 1 oktober in de verkoop. Die dag kunnen Szitizens vanaf 10:00 uur 's ochtends 24 uur lang (zolang de voorraad strekt) hun 7- of 5-Day Passes kopen voor de laagste prijs en krijgen ze er een Szitizen Prime cadeaupakket bij. Op 2 oktober om 10:00 uur gaan de prijzen omhoog en gaat de reguliere ticketverkoop van start. Sziget 2019 vindt plaats van 7 t/m 13 augustus. Meer informatie is te vinden op de Sziget-website.