Partyflock
 
­ Nederland

Hardwell over comeback Swedish House Mafia: 'Dat moet wel gaan gebeuren

gepubliceerd door , op
Hardwell over comeback Swedish House Mafia: 'Dat moet wel gaan gebeuren
21 maart 2018
Swedish House Mafia:
Jordi: Er wordt heel veel geroddeld. Swedish House Mafia afsluiter van Ultra Miami zondag, wat denk je?
Hardwell: Ja, ik denk het ook eerlijk gezegd. En weet je waarom ik dat denk? Er zijn heel veel feiten op een rij gezet. Maar wat voor mij de doorslag gaf is dat Steve Angello, een van de drie van de Swedish House Mafia, die heeft zijn Azië tour gecanceld uit het niks. Hij geeft in een keer geen shows en hij is in Miami. Dat was voor mij zeg maar een soort van, dat moet wel zeker gaan gebeuren.

Nieuwe muziek:
Jordi: Nou en meestal ook veel nieuwe muziek, is dat bij jou ook vrijdag?
Hardwell: Zeker weten ja. Voor Ultra, ik bedoel, voor heel veel DJ's het een soort dingetje is dat we wat meer vrije tijd hebben in januari en februari. Wat er natuurlijk op resulteert dat er ook heel veel nieuwe muziek is. En ja, dan is Ultra Miami een soort van het eerste moment dat de DJ's de vrijheid hebben om dat te kunnen draaien. En dat geldt ook zeker voor mij, ik heb onwijs veel nieuwe tracks gemaakt en die ga ik vrijdag zeker voor de eerste keer draaien.

Spanning voor zijn optreden vrijdag:
Hardwell: Ja het blijft toch wel een dingetje ofzo. Ik bedoel het is, uit mijn hoofd, mijn zesde jaar op de mainstage voor Ultra, maar elk jaar blijft het toch wel heel erg spannend. Ik kan mij niet eens meer voorstellen hoe mijn eerste keer was. Ik was toen ook echt zo zenuwachtig. Het is gewoon zo'n toonaangevend festival. En buiten dat het plaats vindt in Miami, om ook maar even uit te leggen aan de mensen hoe belangrijk het is, er is ook een livestream. Dus heel de wereld kijkt zeg maar mee naar wat je daar doet. Het is niet persé dat je daar moet zijn om het mee te maken. Ja en die livestream maakt het altijd wel extra spannend.

Hele interview is hier te vinden: