Partyflock
 
­ Nederland

NoizBoiz vieren tien-jarig bestaan met album 'Techniek'

gepubliceerd door , op
NoizBoiz vieren tien-jarig bestaan met album 'Techniek'
16 februari 2018
FeestMilky Way · NoizBoiz album release party
Datumnacht van zaterdag 17 op zondag 18 februari 2018
ArtiestNoizBoiz
LocatieAnnabel Site
Vandaag gaat het album 'Techniek' van NoizBoiz in release. De release van het album valt tegelijk met het tien-jarig bestaan van de formatie. Met 'Techniek' keren de mannen terug naar de basis, het album laat veelal UK underground stijlen met Grime als grondslag horen. Op het album staan producties van Mucky, Jack $hirak, Munchi en Hayzee (Zwart Licht). Ook zijn er samenwerkingen te vinden met Feis, Wiley, Caza, Desmond Read, Skinto, Zwart Licht, Servinio, Makkie, Afu Sensi, [artist=107250 name="Wakeem & T. Dutty"]{Artiest met ID 107250 bestaat niet!}.



Op zaterdag 17 februari vieren de mannen de release van hun album met een feest in Stadspodium Annabel in Rotterdam. Er zijn gastoptredens van o.a. Ronnie Flex, Wiley, Zwart Licht, Wakeem & T.Dutty. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Annabel.

NoizBoiz
NoizBoiz is een Nederlandstalig Grime-collectief bestaande uit XL (MC, DJ), Don de Baron (Hypeman, MC) en Mucky (producer, DJ) en staan al jaren bekend om hun kenmerkende UK-sound. Los van het trio zijn er weinig tot geen Grime georiënteerde groepen in Nederland te vinden. Het drietal onderhoudt nauwe banden met hun Britse collega's, wat in 2017 onder andere resulteerde tot een door Mucky geproduceerde single van Grime-pionier Wiley, afkomstig van zijn meest recente album 'The Godfather.' Na de release van hun album 'Oase' in 2014 zijn de NoizBoiz meer individueel gaan opereren. Mucky werkt intensief samen met Sevdaliza, Don de Baron host 'Last Man Standing Radio' en is MC op clubavonden en festivals en XL is actief op meerdere plekken in de muziekindustrie. Desondanks brengen de mannen nog veel tijd samen door binnen en buiten de studio, waardoor nieuwe muziek nooit uitblijft. Eind 2017 bracht het trio in samenwerking met Wiley de single 'Fris' uit als voorbode van het te verschijnen album 'Techniek'.