Partyflock
 
­ Nederland

Amsterdamse clubcultuur proeven op zaterdag 24 februari

gepubliceerd door , op
Nacht voor de nacht
1 februari 2017
Stichting N8BM A'DAM organiseert op zaterdag 24 februari de tweede editie van Nacht voor de Nacht. De eerste editie van het jaarlijkse clubfestival, waar je met één kaartje de Amsterdamse clubcultuur kunt ontdekken, verkocht vorig jaar direct uit. Dit jaar wordt Nacht voor de Nacht uitgebreid van 20 naar 25 clubs. Ook het nachtdiner krijgt een groots vervolg; in tien restaurants, waaronder Rijsel en Café Caron, is het speciaal voor en tijdens Nacht voor de Nacht mogelijk om nachtelijk te dineren.

"De Amsterdamse nachtcultuur is een echte kraamkamer voor creativiteit. Jonge makers krijgen de kans in deze 'serious playground' hun talenten te ontwikkelen en dat is de sleutel naar een cultureel diverse stad. Met het nachtdiner verbreden we het event ook nog eens, zodat alle Amsterdammers aan hun trekken komen. De nachtcultuur van Amsterdam is sterker dan ooit!", aldus nachtburgemeester Mirik Milan.

Nachtdiner
Het is onder Amsterdammers een veelgehoord probleem: waar kun je 's nachts nog terecht voor een goede maaltijd? De culinaire aantrekkingskracht van Amsterdam wordt steeds sterker, maar bij een stad met een levendige nachtcultuur hoort ook dineren op een ongewoon tijdstip. Voor Stichting N8BM A'DAM reden het nachtdiner nogmaals te organiseren. Vorig jaar konden bezoekers van Nacht voor de Nacht in het RIJKS, voor of na hun clubbezoek, genieten van een goede maaltijd. De pilot was een groot succes: het restaurant was tot het laatste tafeltje gevuld. Daarom kun je tijdens Nacht voor de Nacht ook 's nachts, vanaf 0:00 uur, een tafel reserveren bij tien restaurants: Rijsel, Café Caron, Scheepskameel, Spaghetteria West, Xampanyeria Centra, Entrepot, Binnenvisser, Chin Chin Club, Panache en Restaurant DS (De School). De stichting hoopt met dit initiatief nachtelijk dineren op de kaart te zetten.

25 jonge makers krijgen een kans
Op zaterdag 24 februari verbindt Stichting N8BM A'DAM opnieuw de Amsterdamse clubcultuur met Nacht voor de Nacht. Dit jaar staat Nacht voor de Nacht in het teken van de club als podium voor nieuwe makers. Stichting N8BM A'DAM heeft de clubs opgeroepen om hun programmering te verbreden door ruimte te geven aan opkomend creatief talent. Denk aan een drag-performance in Club Church, een lichtinstallatie in Garage Noord en 3D mapping in Claire. Bezoekers kunnen met een passe-partout van €17,50 een nacht lang van club naar club hoppen. Door het kopen van een passe-partout ondersteunt het uitgaanspubliek de werkzaamheden van Stichting N8BM A'DAM.

Verkiezing nachtburgemeester 2018 - 2020
Tijdens Nacht voor de Nacht wordt in de Marktkantine ook de nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam gekozen. Deze persoon zal het voorzitterschap van Stichting N8BM A'DAM overnemen van Mirik Milan, die na twee termijnen vertrekt als nachtburgemeester. Onder Miriks aanvoering is de stichting uitgegroeid tot een serieuze onafhankelijke gesprekspartner van de gemeente Amsterdam en het nachtleven. Op 1 februari worden de zes kandidaten bekend gemaakt die mee mogen doen aan de verkiezingsnacht.

Nacht voor de Nacht (zaterdag 24 februari) is een initiatief van Stichting N8BM A'DAM. Kijk voor meer informatie op nachtvoordenacht.nl.