Partyflock
 
­ Nederland

Europese muziekfestival prijzenvergelijking

gepubliceerd door , op
Het festivalseizoen is alweer in volle gang en het is de tijd van het jaar om van drankjes en muziek te genieten in de buitenlucht. Nederland is een echt festival land, tijdens het seizoen is er bijna elke dag wel ergens een festival gaande. Maar niet alleen in Nederland kun je goede festivals vinden, natuurlijk kun je overal in Europa de beste festivals bezoeken. Om jou te helpen bij het uitzoeken van de ultieme festivals voor deze zomer heeft ShopAlike een selectie van 22 festivals samengesteld, die jou het meeste waar voor je geld bieden!

Hoe hebben we dat gedaan?
Om te beginnen stelden we een lijst samen van grote Europese festivals gebaseerd op bezoekersaantallen, Facebook likes en het aantal artiesten. Ook de standaard ticketprijs (dus geen early-bird of dagkaart) met camping werd toegevoegd. Wanneer er geen combi tickets werden aangeboden, telden we het festivalticket en campingticket bij elkaar op. Als laatste stap deelden we de ticketprijs door het aantal artiesten en vergeleken deze prijzen met elkaar, zoals we dat graag doen bij ShopAlike. Zodoende eindigden we met een ranking van 22 festivals gebaseerd op de prijs die je betaalt per artiest.

Laat je niet zomaar afschrikken door een hoge ticketprijs!
De landen met de goedkoopste festivals in onze selectie zijn Tsjechië, Roemenië en Spanje. De duurste festivals in de selectie kun je vinden in Noorwegen, Italië en Duitsland. Wat deze selectie echter goed laat zien is dat een hoge ticketprijs je niet altijd zou moeten afschrikken. Primavera Sound in Spanje en Glastonburry in Engeland bijvoorbeeld, de ticketprijs is vrij hoog maar het enorme aantal artiesten zorgt er toch voor dat ze als een van de relatief goedkoopste opties eindigen. Er zijn echter ook andere festivals die gewoonweg een vrij beperkt aantal artiesten bieden in vergelijking met de ticketprijs (bijvoorbeeld Øya Festival in Noorwegen, IDAYS in Italie en Rock am Ring in Duitsland).

Dus, ga jij deze zomer door Europa reizen en ben je benieuwd naar de beste festivals elk land te bieden heeft? Gebruik dan deze infographic om snel te zien welk festival jou het meeste waar voor je geld biedt! Natuurlijk komt het uiteindelijk allemaal neer op jouw eigen muzieksmaak wanneer je jouw festival uitzoekt!

4 opmerkingen

Blijft een vergelijking van niks.
Op bijv. Tomorrowland draaien constant ca. 15 artiesten tegelijkertijd, Waarbij op bijv. Pinkpop steeds maximaal 2 artiesten tegelijkertijd spelen.
Werkzaam bij Muziekverzorging
Artiest El Setos
Het uitgangspunt van het onderzoek is vanuit de basis al slecht. Wat heb je aan de prijs per artiest? Je kan er maar 1 tegelijk zien, ongeacht of er nou 2 of 15 tegelijk op het festival optreden.

De onderzoeksvraag had moeten zijn, hoeveel artiesten zou je kunnen zien op een festival (en dan ook dusdanig lang dat je er echt van kan genieten) en dat delen door de entreeprijs.

Los van de juiste vraag moet je je afvragen wat dit onderzoek toevoegt. Je gaat ergens heen omdat de artiesten leuk zijn of voor de setting/sfeer/vrienden. Niet voor de laagste kosten per artiest.
laatste aanpassing
Wat een klets dit zeg :lol: Een een graantje mee pikken? Volgende week: op welk festival kun je de meeste chocolateletters kopen, melk én puur...
Uitspraak van Bobje op dinsdag 6 juni 2017 om 19:03:
Volgende week: op welk festival kun je de meeste chocolateletters kopen, melk én puur


keer daarop: Welke invloed heeft het merk bier op het weer tijdens een festival, hierbij een duidelijk overzicht!