Partyflock
 
­ Nederland

Duizenden bezoekers naar nieuw Delfts muziekfestival

gepubliceerd door , op
Al vele jaren wordt er door de ondernemers in Delft gewerkt aan aantrekkelijke, winterse activiteiten in de stad voor inwoners en toeristen. Dit jaar doet de stad er nog een flinke schep bovenop. Er wordt een on-Delfts groots muziekfestival voor duizenden bezoekers georganiseerd onder de naam 'Winterdorp Festival'. Wie van het festival hoort, zal bijna niet geloven dat dit echt in Delft plaats gaat vinden.

Zes muziekpodia, een gigantische schaatsbaan, meer dan dertig artiesten en tientallen winterse activiteiten in het randprogramma: en dat alles opgezet als een groot, gezellig dorp. De naam 'Winterdorp' doet zijn naam eer aan. De Schoemaker Plantage wordt op 14 januari omgetoverd tot een groots winterfestival voor elke sneeuw- en schaatsliefhebber die wel van een portie gezelligheid en muziek houdt.

Uniek format
Festivalorganisator De Burgemeesters heeft voor Winterdorp Festival een unieke organisatiestructuur bedacht. 'Het festival is opgebouwd uit tien verschillende bouwfases', legt Guy Verbeek, de man achter De Burgemeesters, uit. 'Bij ieder aantal honderd verkochte tickets gaan we een nieuwe bouwfase in en wordt het festival een stukje groter. Wie in bouwfase één zijn 'paspoort' voor Winterdorpfestival koopt, betaalt de laagste prijs. En of we nu bouwfase drie, vier of zelfs tien bereiken, zij hoeven niets extra's te betalen. Hoe groter het festival, hoe meer ze dus krijgen, voor uiteindelijk minder geld', aldus Verbeek, die samen met tien collega's dag en nacht aan het winterfestival werkt.

Artiesten
In de eerste bouwfase zijn al enkele grote namen geboekt, waaronder Snollebollekes, D-Block & S-te-fan en Girls love DJ's. Maar ook poppodium Steck komt een stage hosten wanneer het dorp verder groeit. Steck zal een tent vol live-artiesten neerzetten met o.a. Playground Zer0, BoxRuba, Ooostblok en Project Bongo. Een vermelding waard is ook de iglo van nachtconcept Gekke Geit met o.a. Mr. Belt & Wezol en Heaux Couture. 'De diversiteit aan muziekstijlen maakt het festival interessant voor veel verschillende doelgroepen', zegt Verbeek. 'Dit winterfestival, met verwamde tenten, is voor iedereen uit Delft en (verre) omstreken, die ouder is dan 18 jaar'. We hebben glühwein, chocomel, foodtrucks, kraampjes, maar je kunt ook komen voor dance, apres-ski of winterspellen. Voor ieder wat wils'.

1 opmerking

enkele grote namen geboekt, waaronder Snollebollekes,


:lol: