Partyflock
 
­ Nederland

Crowdfundingsactie voor documentaire over UK Hardhouse

gepubliceerd door , op
Crowdfundingsactie voor documentaire over UK Hardhouse
12 augustus 2016
Hardhouse Raver is een ode aan de hardhouse scene. In de documentaire komen artiesten aan het woord die eind jaren '80 een nieuwe hardere sound in de opkomende house scene produceerden. Dit deden ze op de ouderwetse manier, wat tegenwoordig niet meer voor te stellen is, zonder laptops, plug-ins en internet, maar met veel liefde en passie voor het genre.

In de film vertellen de artiesten o.a. hoe ze gestart zijn en hoe ze de hardhouse scene hebben beleefd in al die jaren. Ook de dip die de hardhouse kende wordt uitgebreid besproken. Was de scene dood? Of ging deze weer terug naar underground? En hoe is deze nu? Wat doen ze in tegenwoordig? Er werd vroeger niet zo veel betaald dan in 2016. Kunnen ze nog steeds leven van de muziek of doen ze totaal wat anders? De documentaire zal rond ADE 2016 worden uitgebracht.

Sinds augustus 2015 zijn ze bezig met het interviewen van hardhouse legends zoals o.a. Captain Tinrib, Tom Harding, BK, Andy Farley, Proteus, Fausto, Amber D en The Tidy Boys. Allemaal hebben ze een bijzonder verhaal en hebben hard gewerkt om hun passie uit te oefenen. We kunnen al zeggen dat je je zal verbazen wat sommigen tegenwoordig doen voor de kost.

Met een crowdfunding campagne, willen ze een bedrag ophalen zodat ze de kosten voor de productie kunnen dekken. Tevens willen ze de fans de kans geven om eigen gemaakt beeldmateriaal in te zenden. Er is behoefte aan goed beeldmateriaal vanaf de jaren 90 tot nu. Ook kunnen de fans meedenken over de titel van de film. Hardhouse Raver is de werktitel en is niet de definitieve naam van de film.

David Hilberink is filmmaker en al vanaf zijn tienerjaren fan van UK hardhouse. Nadat hij in 2015 een avond met zijn favoriete hardhouse dj's miste vroeg hij zich af hoe het met ze ging en wat ze tegenwoordig doen. Hierdoor ontstond het idee voor de documentaire. David over Hardhouse Raver; "Ik wil een ode maken aan de hardhouse, pure nostalgie. Dikke synths, vinyl, fout Artwork en de 'het maakt niet uit hoe je er uit ziet, als je maar geniet' mentaliteit".

De crowdfundingsactie is gestart en vind je op www.cinecrowd.com/hardhouse-raver
Meer info over het project: www.hardhouseraver.com

5 opmerkingen

Oh hemel: "In de documentaire komen artiesten aan het woord die eind jaren '80 een nieuwe hardere sound in de opkomende house scene produceerden. "

Hier klopt geen reet van. Hardhouse kwam rond 1994/5 op in Engeland.
legends zoals o.a. Captain Tinrib, Tom Harding, BK, Andy Farley, Proteus, Fausto, Amber D en The Tidy Boys.


Ik wilde doneren maar het lezen na deze zin niet meer. Geen Yoji Biomehanika (of hoe je het ook mag schrijven) noemen :P

Verder een leuke sound die ik rond de jaren '00 aardig waardeerde. Daarna deze stroming eigenlijk niet meer gevolgd. Vanavond maar eens wat op gaan zetten tijdens het sporten.

ps: JP ook niet genoemd zie ik.
laatste aanpassing
Dit was n promofilmpje he... in de echte docu komen ze wel.langs...in elk geval JP plus er wordt nog steeds aan gewerkt en moeten nog diverse intervieuws gehouden worden...
Na het online gaan van dit promofilmpje werdt David overladen met berichten , dus geduld is een schone zaak en volg de maker op Facebook waar hij geregeld nieuwe updates post.....
Titel niet veranderen, is juist prima zo 👍🏻