Partyflock
 
­ Nederland

Extra maatregelen rondom Sensation na dreiging

gepubliceerd door , op
Sensation
4 maart 2016
FeestSensation · Angels & Demons
Datumzaterdag 2 juli 2016
LocatieJohan Cruijff ArenA Site
De Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris heeft besloten om extra maatregelen te treffen rondom Sensation, zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena. Deze maatregelen zijn besproken met de Amsterdam Arena en de organisatie van het dancefeest. Aanleiding voor de maatregelen is een signaal dat betrekking heeft op Sensation in de Amsterdam Arena. Het doel is om het evenement feestelijk en zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Het signaal past binnen het landelijke dreigingsbeeld, dat al sinds 2013 substantieel is. De driehoek is op grond daarvan reeds extra alert bij grote evenementen, en heeft op basis van het signaal in dit specifieke geval besloten tot extra voorzorgsmaatregelen. Dit leidt dus niet tot een ander dreigingsbeeld, maar met de extra maatregelen wordt de veiligheid voorop gezet.

Vaker signalen
De driehoek benadrukt dat het niet de eerste keer is dat er een dergelijk signaal is, gericht op Amsterdam. Het is een realiteit waar alle grote steden in Europa op dit moment mee te maken hebben. Net als in de rest van Nederland geldt daarom al enige tijd extra waakzaamheid bij onder meer grote evenementen. Daar zijn in sommige gevallen extra maatregelen bij nodig. De maatregelen in en rond de Arena moeten in dit perspectief worden gezien. De Arena en het gebied er omheen zijn toegankelijk en alle activiteiten kunnen doorgaan.

Risicobeheersing
Het uitgangspunt van de driehoek is dat het gewone leven in Amsterdam zoveel mogelijk moet doorgaan en dat de stad zich niet moet laten leiden door signalen van dreiging. Bij evenementen zijn er altijd diverse risico's. De inzet van de driehoek is die risico's op een verantwoorde wijze te beheersen. De driehoek is van oordeel dat het evenement door kan gaan als er extra maatregelen worden genomen.
Maatregelen

De aanvullende maatregelen zullen zichtbaar zijn en bezoekers zullen deze merken. De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto's in het transferium onder de Arena mogen komen. Daarnaast zal er een aantal onzichtbare maatregelen worden genomen.

16 opmerkingen

Dat wordt extreem lang in de rij staan.....of betaalt de gemeente ook voor extra controleurs?
En ja, veiligheid voor alles natuurlijk :yes:
Uitspraak van Tja B) op maandag 27 juni 2016 om 12:40:
Dat wordt extreem lang in de rij staan

Ik sta liever langer in de rij dan dat ik straks in stukjes op de grond lig. Ben half juni in de Arena geweest voor een concert en toen kon je zo doorlopen. Je werd amper aangeraakt en dat voelde ook niet echt fijn moet ik zeggen.
Voor de mensen die gaan: Succes met de lange wachtrijen en uitgebreide controles
Werkzaam bij Basement Events
Artiest The Impact
en als je het nieuwsbericht naast het thema Angels and Demons legt, zou ik bijna zeggen dat het naadloos aan elkaar sluit......

Maar zonder gekkigheid:

Uitspraak van B-Flock :bounce: op maandag 27 juni 2016 om 12:44:
▶Uitspraak van Tja B) op maandag 27 juni 2016 om 12:40:Dat wordt extreem lang in de rij staan
Ik sta liever langer in de rij dan dat ik straks in stukjes op de grond lig. Ben half juni in de Arena geweest voor een concert en toen kon je zo doorlopen. Je werd amper aangeraakt en dat voelde ook niet echt fijn moet ik zeggen.


Helemaal eens met B-Flock !!
laatste aanpassing
Wel echt een bizar vaag bericht waarin met heel veel woorden eigenlijk niets wordt gezegd, ook een kunst :p

Succes voor iedereen de langer moet wachten ;)
Sensation zal in de loop van de dag een bericht met de extra-maatregelen sturen. Ik snap dat door dit veel mensen met vragen zitten. Mede door de vaagheid van het bericht.
Terror was toch alleen bij Sensation Black?
Uitspraak van toerist op maandag 27 juni 2016 om 12:44:
Voor de mensen die gaan: Succes met de lange wachtrijen en uitgebreide controles


komt echt wel goed, zoals B-Flock zegt, better safe than sorry:)
Denk dat die rijen wel mee zullen vallen, gezien ze het ruim op voorhand weten dat dit gaat gebeuren, wordt echt wel op geanticipeerd hoor, lange rijen buiten = even grote dreiging als iedereen bij elkaar binnen..
Uitspraak van Arrr69 op maandag 27 juni 2016 om 15:09:
lange rijen buiten = even grote dreiging als iedereen bij elkaar binnen..

Niet groter aangezien je iedereen die binnen staat gecontroleerd hebt? Elke gek kan buiten in de rij ertussen gaan staan. En van die mensen weet je niet wat ze bij zich hebben.
komt dj Isis toch nog draaien
laatste aanpassing
gewoon een smoes voor de gemeente om dikke controles in te stellen. bij cold play, gabbers en rihanna waren er ook geen maatregels / dreiging. wedden dat er een politie fuik staat met drugshonden voor onze veiligheid.
Uitspraak van Qapam op maandag 27 juni 2016 om 20:35:
gewoon een smoes voor de gemeente om dikke controles in te stellen. bij cold play, gabbers en rihanna waren er ook geen maatregels / dreiging. wedden dat er een politie fuik staat met drugshonden voor onze veiligheid.


Deden ze dat ook in Parijs dan bij dat Metal concert?

Je weet het maar nooit :) Dan maar extra controles met honden en fuiken..,, alleen maar goed (Y)
even de mensen afgezonderd zie ik eigenlijk alleen voordelen bij een bomaanslag op de arena..... ;)
Afgelopen Vrijdag nog met Coldplay geweest! Toen waren er van lange wachtrijen en uitgebreide controles helemaal geen sprake..Ik werd niet eens gefouilleerd!