Partyflock
 
­ Nederland

Mysteryland en Greenpeace gaan samenwerking aan

gepubliceerd door , op
Mysteryland
10 mei 2016
Mysteryland bundelt krachten met Greenpeace! Waarom? Omdat ze alle festivalbezoekers op positieve wijze bewust willen maken van de manier waarop we met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan.

Lyke Poortvliet, Sustainability Manager bij ID&T: "je kunt als organisatie wel de wereld willen veranderen, maar als niemand je daarbij helpt is dat lastig. daarom hebben we elkaar hard nodig om het verschil te maken en elkaar te versterken. ons doel is te laten zien dat feest en een positieve impact leveren op het milieu hand in hand samen gaan."

Patat van eigen campinggrond
Tijdens Mysteryland kunnen alle feestvierders volop vegetarische en veganistische culinaire hoogstandjes proeven en de frieten van Friethoes op de Holy Ground Camping zijn gemaakt van aardappels die verbouwd zijn op luttele meters afstand van de camping. Zoals elk jaar is er over het terrein gratis kraanwater te verkrijgen bij de Tapwaterbarren en kan iedereen hun beker, bidon, flesje, waterzakje of een ander interessant voorwerp onbeperkt hervullen.

Volledig op duurzame energie
De camping draait volledig fossielvrij op gerecyclde vetten, maakt gebruik van de Green Battery en test de Wattsun van het innovatieplatform Open House. Op het festival zelf wordt gebruik gemaakt van verschillende duurzame alternatieven om het energiegebruik te reduceren. Op die manier verbruikten we het afgelopen jaar 30 procent minder diesel per bezoeker. En oja, natuurlijk lopen er op beide festivaldagen weer Green Teams rond om op feestelijke wijze de boel netjes te houden.

Kartent & biologisch ontbijt
Om de samenwerking te vieren verloten Mysteryland en Greenpeace prijzen waaronder een weekend Mysteryland met overnachting in een Kartent (zo'n volledig te recyclen tent van karton) en een biologisch ontbijt voor 2. Kans maken? Check deze pagina!

5 opmerkingen

allemaal prima, zolang die teams mij maar niet gaan lastig vallen. ik ga juist naar een festival om niet bezig te zijn met de wereld verder om mij heen en alle zorgen.
As je je 06 moet achterlaten weet je wel zeker dat je van die smeekbedes krijgt...
Hebben ze op Mysteryland ook al het statiegeldsysteem dat ze al jaren op Nature One hebben in gebruik? Werkte daar perfect. Zag bijna nergens afval op de grond.
Kom nog eens terug met je ecologische marketing pr crap als je een festival organiseert zonder DJ's in te vliegen, zonder vlees te verkopen en zonder vuurwerk. Pas dan praten we verder :bye:
 
*friet