Partyflock
 

Poppodium Iduna organiseert dance-festival Dencity

gepubliceerd door , op
Dencity
28 april 2016
Dit jaar presenteert Poppodium Iduna voor de zesde keer een nieuwe editie van het gratis toegankelijke dancefestival Dencity. Op zondag 5 juni zal Iduna's achtertuin, het Thalenpark, van 16.00 tot 23.00 uur worden omgetoverd tot een waar dance-walhalla: een fraaie opmaat naar een zwoele zomer! Met trots presenteren ze DJ's en artiesten met internationale faam bestaande uit Mr. Polska, Freddy Moreira, Punish, DJ Jean, The Antidote, Asino, Praia del Sol, Teknix en wordt de dag gehost door MC C-Baz.

Een paar highlights uit het programma
Rapper Mr. Polska dankt zijn naam aan zijn geboorteland Polen, maar woont vanaf zijn derde al in Nederland. Tijdens zijn opleiding aan de Herman Brood Academie ontmoette hij producer Boaz van de Beatz. Het klikte meteen en Mr. Polska vond in de beats van de producer de ruimte en vrijheid om creatief te zijn en grenzen op te zoeken. Met het rauwe, harde geluid waarin hip hop, rap en dreunende electrobeats gecombineerd worden heeft Mr. Polska iets nieuws gebracht dat al heel snel opgepikt werd. Elke nieuwe video van Mr. Polska wordt vaker bekeken dan het dagelijkse 8 uur journaal. De immer creatieve en inventieve Polska zal een show geven die uitermate geschikt is voor een stevig feestje!

De 21-jarige ladykiller Freddy Moreira staat naast zijn heupstimulerende beats en explosieve mixtechnieken bekend om zijn veelbeluisterde mixtapes. Moreira houdt met zijn vlotte Eclectic, Caribbean en Urban sounds iedereen tot de laatste seconden in beweging. Ook zijn zeer populaire mixtapeserie met inmiddels meer dan 800.000 plays is een dikke hit.

DJ Jean, the living legend, was in de begindagen van de house resident DJ bij de legendarische club IT in Amsterdam. Als snel oogstte hij wereldwijde faam met zijn enorme hit The Launch. Naarmate de tijd verstreek kreeg DJ Jean ook opdrachten in het buitenland en draaide hij in alle uithoeken van de wereld, van Berlijn tot Ibiza, van Tel Aviv tot Curacao, en van Parijs tot Oslo. Langzamerhand groeide zijn bekendheid tot globale proporties en voordat hij er zelf erg in had groeide hij uit tot een van de bekendste DJ's.

Uiteraard ontbreekt de Drachtster DJ/producer Asino niet. Hij scoorde al een nummer 1 hit in Polen en heeft een stevige live-reputatie en mag dan natuurlijk ook niet ontbreken in zijn hometown!

Het is de zesde keer dat het gratis toegankelijke Dance Event wordt georganiseerd. De afgelopen jaren hebben diverse DJ's en acts zoals bijvoorbeeld Yellow Claw, The Partysquad, Vato Gonzalez en Billy the Kit gezorgd voor een onvergetelijk dance event. Daarmee is Dencity uitgegroeid tot een zeer goed bezocht dance-evenement met duizenden bezoekers . Na afwezigheid van een jaar derhalve weer back on track!