Partyflock
 
­ Nederland

Down Under Festival 2016 maakt timetable bekend
Billy the Kit en RAM sluiten af

gepubliceerd door , op
Eindhoven de Gekste! Dat staat één dag per jaar als een paal boven water. Het festival 'Down Under' is dé opening van het festivalseizoen in Eindhoven. In 2016 vindt dit plaats op zaterdag 23 april op Strandbad De IJzeren Man. Eén van de hoofdacts is Fox Stevenson. Een Engelse DJ die de afgelopen jaren bekendheid kreeg met hits als Sweets (Soda Pop) en Hoohah. Andere bekende DJ's zijn La Fuente, Shermanology, Tony Junior en Jorn van Deynhoven. Het festival wordt dit jaar afgesloten door Billy the Kit op het house podium en RAM op het trance podium.

Het festival gaat inmiddels op voor haar vijfde editie. Al vanaf de eerste editie kent het festival twee stages met aandacht voor de muziekstijlen House en Trance. Het is nadrukkelijk de bedoeling om zoveel mogelijk muziekstijlen die passen binnen de hedendaagse Electronic Dance Music de revue te laten passeren. Dit jaar is Billy the Kit de afsluiter op het house podium. Een kunstenaar achter de draaitafels die onder meer bekend is van de hit 'Burn it Down'. RAM sluit af op het trance podium. Een diehard trance DJ die al jaren in de top van de trance-scene staat.

In de afgelopen jaren hebben al vele grote DJ's en talenten opgetreden. Waaronder Don Diablo, Sidney Samson en Shermanology. Maar ook toentertijd nog talenten als Quintino en D-wayne (uit Eindhoven). Met Fox Stevenson kent Down Under nu ook haar eerste grote internationale artiest. Maar ook met Lucas & Steve en Tony Junior, bekend van onder meer de hits 'Eagle Eyes' (Lucas & Steve) en 'Get Down'(Tony Junior), staan er nu grote namen geprogrammeerd.

Het festival vindt zaterdag 23 april van 12.00 tot 22.00 uur plaats op Strandbad De IJzeren Man in Eindhoven. Een prachtige locatie die bovendien goed bereikbaar is, ook via het Openbaar Vervoer. Bovendien biedt deze locatie de mogelijkheid om het festival een bijzonder karakter en veel sfeer te geven.

De timetable is als volgt: