Partyflock
 
­ Nederland

Kwaliteitshouse in Canvas op PRCPTN

gepubliceerd door , op
Late New Year
28 oktober 2015
'Een verlaat nieuwjaar.' Zo noemt Alexander Koning het evenement PRCPTN (Perception) dat hij op 2 januari organiseert in Canvas op de 7e, het restaurant annex nachtclub dat huist op de zevende verdieping van het onlangs geopende Volkshotel. Zoals vaker op de feesten van de in Berlijn woonachtige Nederlander vloeien ook deze nacht verschillende kunstvormen in elkaar over.

Het muzikale roer is in handen van Joss Moog, Alexander Koning, Mike Ravelli en Ken Böhre een bont gezelschap van dj's en producers uit Nederland en Frankrijk. Headliner Joss Moog is een artiest die al sinds de jaren '00 een constante stroom aan puike house producties aflevert op labels als Robsoul, Magnetic en Popcorn. Daarvoor was Dave Dk al enkele jaren actief in de Franse house scene.

Wat Joss in Parijs deed, deed Alexander Koning in Amsterdam en omstreken. Met goede feesten en sterke platen ervoor zorgen dat techno vanaf halverwege de jaren negentig voortdurend aan populariteit wint. Van de eerste wilde jaren in Kraakpanden aan het IJ tot een eigen festival met houseclassics dat afgelopen zomer van start ging, Alexander was er bij en deed mee. De eerste plaat die hij ooit uitbracht schopte het tot de destijds belangrijkste mixcompilatie ter wereld, Global Underground en ook latere platen werden goed ontvangen. 2014 was een goed jaar voor Alexander. Via zijn label Percep-tion bracht vrijwel maandelijks nieuwe muziek uit en met sterke dj-sets wist hij publiek in Berlijn, Amsterdam én Londen voor zich te winnen.

De carrière van Mike Ravelli mag minder lang zijn dan die van Joss Moog of Alexander Koning, minder imposant is hij zeker niet. Het afgelopen jaar van de Haarlemse dj liet zich lezen als een modern jongens boek. Als resident van Thuishaven wist hij de hele winter lang een steeds groeiend publiek voor zich te winnen en met sterke releases op onder andere Syncopat is ook zijn naam als producer inmiddels stevig neergezet.

Op veel van de feesten uit de koker van Alexander Koning lopen muziek en andere kunstzinnige vormen naadloos in elkaar over. Omdat Canvas flink heeft geïnvesteerd in projectietechniek, is er voor gekozen om nu voornamelijk met video te werken.