Partyflock
 
­ Nederland

Tweede editie frisfeest 'punaise' in de kerstvakantie

gepubliceerd door , op
Punaise
19 november 2015
Frisfeesten zijn in heel Nederland een groot succes. STTRBSTN (dj-act) stond de afgelopen anderhalf jaar vaak op drukbezochte frisfeesten in o.a. Zeeland en de Randstad. Deze feestjes zijn zo populair, dat een lange rij bij de ingang geen uitzondering is. Er wordt geen alcohol geschonken: tabak en drugs zijn uiteraard ook niet welkom. In West-Brabant waren er tot dit jaar geen frisfeesten voor tieners, met uitzondering van schoolfeestjes waar natuurlijk ook geen alcohol wordt geschonken.

Deze populaire feestjes worden niet in de schoolaula georganiseerd, maar in bekende discotheken en cafés. Sommige tieners hebben altijd wel iemand in hun omgeving die wel eens te vinden is in deze tenten, bijvoorbeeld een oudere broer of zus. Hierdoor kennen ze deze feestlocaties al op vroege leeftijd. Voor de locaties zelf is dit dus ook erg gunstig, aangezien deze jonge generatie gezien wordt als 'de stappers van de toekomst'. Stiekem is het natuurlijk ook 'cool' om als 13-jarige een topavond te hebben in de discotheek of kroeg waar je oudere broer of zus het weekend viert.

Evenementenorganisatie Stuiterbeesten Events was van mening dat West-Brabant niet kon achterblijven en vond dat er ook in deze regio een frisfeest moest komen. In samenwerking met danscafé El Corazon in Roosendaal zag het concept Punaise het levenslicht: een volledig alcoholvrij feest voor middelbare scholieren van 13 tot en met 16 jaar.

Stuiterbeesten Events organiseerde in het verleden PARTYcetamol, ook een concept gericht op middelbare scholieren. Nu is het Punaise dat moet gaan scoren bij de tieners. De naam verwijst naar de middelbare school, waar de punaise een centrale rol speelt. Elke middelbare school heeft namelijk wel een prikbord met belangrijke mededelingen waarop leraren allerlei papiertjes vastzetten met punaises. Voor de middelbare scholieren is er natuurlijk maar één ding wat telt en dat is het feestje in de vakantie waar al hun vriendjes en vriendinnetjes naartoe zullen gaan.

De muziek tijdens het evenement is vergelijkbaar met het Stuiterbeesten-concept: alle muziekstijlen door elkaar en niet in hokjes denken: al ligt de nadruk bij Punaise wel op commerciële muziek. Net zoals altijd, krijgt nieuw talent ook tijdens Punaise de kans om hun kunsten te vertonen voor een groot publiek. Dit in combinatie met één of twee publiekstrekkers.

De eerste editie tijdens de meivakantie dit jaar was een groot succes en dus was een tweede editie slechts een kwestie van tijd. Deze editie zal plaatsvinden op woensdag 23 december, tijdens de kerstvakantie. Het evenement begint om 20:00 en eindigt om 00:30. Na 21:30 is het niet meer mogelijk om binnen te komen. De artiesten in de line-up zijn afkomstig uit de gehele regio: Coen Dacosa (Wouw), B-Kuul (Steenbergen), That's Not True (Zevenbergen) en MC Nash (Werkendam). STTRBSTN ontbreekt natuurlijk ook niet tijdens de tweede editie van Punaise.

Een kaartje kost 5 euro en zijn alleen verkrijgbaar aan de deur op de avond zelf. Bij de ingang zijn bezoekers verplicht om een legitimatiebewijs én een schoolpas te laten zien. Bezoekers die ouder zijn dan 16 jaar, worden niet toegelaten tot het evenement. Ouders zijn uiteraard van harte welkom om hun kinderen op te halen en/of af te zetten bij de ingang van El Corazon. Tijdens het evenement zijn er gecertificeerde beveiligers aanwezig om toezicht te houden.