Partyflock
 
­ Nederland

History Repeating

gepubliceerd door , op
History Repeating
18 januari 2004
Op zondag 20 juni vindt de eerste editie van History Repeating plaats in de Melkweg te Amsterdam.

History Repeating
History Repeating is ontstaan uit nieuwsgierigheid. Nieuwsgierigheid naar de muziek die de wereldberoemde dj’s van vandaag de dag hebben beïnvloed in hun vroegere jaren. Om dat te ontdekken nodigen wij iedere editie van History Repeating een dance grootheid uit om zijn ‘all-time favorites’ en ‘must-have classics’ eens onder het stof vandaan te halen en met ons te delen. Welke muziek heeft hen geïnspireerd tot het draaien van hun tegenwoordige stijl? Tijdens History Repeating zullen oude Soul, Funk, Reggae, Disco, Hi-nrg, Italo, Hip Hop en een enkele House klassieker de revue passeren. Het zullen de klappers zijn van de discotheek-vloer uit de jaren ’70 en ’80. Van clubs als Studio 54, the Loft, Paradise Garage, The Warehouse, The Shelter of the Music Institute. Dansvloerhits die slechts zeer zelden doorbraken bij het grote publiek. Maar wel hits die tot grote inspiratie hebben gediend voor legioenen dj’s en producers die nu zeer populair zijn.

Programma
Voor de eerste editie zal techno legende dj Rush zijn platenkast ondersteboven gooien. Hij wordt over de hele wereld gerespecteerd en is een op zichzelf staand fenomeen. Maar deze keer geen harde, energieke techno, maar een bruisende jaren ‘70 disco set! Rush neemt al zijn favoriete disco tunes mee en zal zichzelf van een hele andere kant laten zien. Een unieke kans voor dansliefhebbers.

Naast Rush staat Alexander Robotnick geprogrammeerd met een live Italo/Electro set. Deze digitale pionier heeft aan de wieg gestaan van de Italo & Electro scene in de vroege jaren ‘80. Zijn sound heeft de weg geplaveid voor vele house en techno artiesten in vooral de beginjaren van de house en techno sound.

Als laatste zal resident dj Spike een zeer gevarieerde mix van muziekstijlen uit de jaren ’70 en ‘80 draaien.

Verwacht in ieder geval geen commerciële disco tracks. En let op: We beginnen vroeg.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de volgende adressen: Amsterdam: AUB Ticketshop, Melkweg dagkassa, Get records (Utrechtsestraat 105) en RushHour (Spuistraat 98 ), Rotterdam: Velvet (Oude binnenweg 121), Den Haag: Confused (van Diemenstraat 128-130). Kaarten kosten € 12 (+ membership). Aan de deur € 15 (+ membership). De kaarten zijn ook online te bestellen via www.historyrepeating.org.



History Repeating
Datum : Zondag 20 juni 2004
Lokatie : Melkweg- Lijnbaansgracht 234a - Amsterdam
Tijd : 20.00 – 02.00 uur !
DJ’s : Rush, Alexander Robotnick live, dj Spike
Website : www.historyrepeating.org
Prijs : € 12 (+ membership) incl. fee + 0,50 € donatie voor www.dance4life.com
€ 15 (+ membership) aan de deur

5 opmerkingen

 
Artiest {SHOWLIST artist 1969, 3255}
Aanwezig!

ben benieuwd??
lijkt m wel coole party discoclassics en rush er ook nog bij hmzz met je Afropruik losgaan op Rush beter plan. :D
laatste aanpassing
Rush die niet hard gaat draaien is al uniek op zich. En voor electro ben ik altijd wel in.
Ik ga het maar even checkuh.
Present!!