Partyflock
 
­ Nederland

Engelse DJ Fox Stevenson op Down Under
Eerste DJ's bekend

gepubliceerd door , op
Het festival 'Down Under' is dé opening van het festivalseizoen in Eindhoven. In 2016 vindt dit plaats op zaterdag 23 april op Strandbad de De IJzeren Man. Eén van de hoofdacts is Fox Stevenson. Een Engelse DJ die de afgelopen jaren bekendheid kreeg met hits als Sweets (Soda Pop) en Hoohah. Andere bekende DJ's zijn La Fuente, Billy the Kit, Tony Junior en Jorn van Deynhoven.

Het festival gaat inmiddels op voor haar 5e editie. In die jaren hebben al vele grote DJ's en talenten opgetreden. Waaronder Don Diablo, Sidney Samson en Shermanology. Maar ook toentertijd nog talenten als Quintino en D-wayne (uit Eindhoven). Dit jaar gaat het festival terug naar haar roots met de visuals die de eerste editie hebben gekenmerkt en een landmark zijn van 'Down Under'.

Op het festival zullen House en Trance centraal staan. Maar er zal genoeg ruimte zijn voor invloeden uit de Hip Hop en R&B. Het is nadrukkelijk de bedoeling om zoveel mogelijk muziekstijlen die passen binnen de hedendaagse Electronic Dance Music de revue te laten passeren. Er is daarom bewust gekozen voor artiesten als La Fuente en Tony Junior die het ook aandurven om andere muziekstijlen in hun set te verwerken. En met Fox Stevenson kent 'Down Under' nu ook haar eerste grote internationale artiest.

Het festival vindt zaterdag 23 april van 12.00 tot 22.00 uur plaats op Strandbad De De IJzeren Man in Eindhoven. Een prachtige locatie die de mogelijkheid biedt om het festival een bijzonder karakter en veel sfeer te geven.
In verband met beperkte parkeervoorzieningen wordt sterk geadviseerd met de fiets of het Openbaar Vervoer te komen. Parkeren kan bij het Kennedy Center, naast het station. Daar kan de bus worden genomen of te voet naar De De IJzeren Man worden gegaan. Het is 10 tot 15 minuten lopen vanaf het Kennedy Center.

De reguliere kaarten voor het festival kosten € 32,50 en zijn verkrijgbaar via koop tickets. Maar kaarten zijn ook verkrijgbaar via Ticketveiling. Daarmee blijft het voor iedereen een toegankelijk en betaalbaar evenement.

De eerste namen zijn te vinden op de website.