Partyflock
 
­ Nederland

MuteSounds festival op Grote Markt Den Haag wordt groot spektakel

gepubliceerd door , op
De programmering voor MuteSounds is bekend. Artiesten zoals Akwasi, Diggy Dex, CUT_ Palmera Roots en DJ Hypnotune zorgen op de Grote Markt in Den Haag voor een groot spektakel. MuteSounds prikkelt de zintuigen van doven, slechthorenden én horenden. MuteSounds is een gratis festival en vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober 2015.

MuteSounds zet een nieuwe trend in, want het festival wordt midden in het centrum van Den Haag georganiseerd. Door de centrale ligging van de Grote Markt is het festival toegankelijker dan ooit. En dat is exact de bedoeling, want MuteSounds zet dit jaar in op ontmoetingen tussen álle doelgroepen. De speciale festivalactiviteiten, workshops en overige creatieve invulling van het festival stimuleert interactie op het podium, op het plein en in alle zes de binnenlocaties. Bezoekers kunnen deelnemen, delen, leren en talenten ontdekken. Leer hoe je een drankje in gebarentaal bestelt, of laat je verwennen in de beauty hoek. Laat je verrassen door prachtige steltlopers, onverwachte acts, energieke dansers en amusement. Om te ervaren dat muziek meer dan een beat alleen is, is er een trilvloer en zijn er veejays, aroma jockey's en visuals.

Op vrijdagavond is er een speciaal MuteSounds diner. Daarna start de kick off party in de Boterwaag. Op zaterdag is van 12:00 tot 14.30 uur het kinderprogramma. Denk hierbij aan workshops kindergebarentaal, spelletjes spelen, ontdek de piratenwereld en er zijn meezing- en dansacts op het podium. Vanaf 14:30 uur staan artiesten geprogrammeerd als Palmera Roots, CUT_, Akwasi, Diggy Dex en dove DJ Hypnotune. De muziek wordt vertaald door signdancers, die de songteksten en muziek vertalen in gebaren en expressieve dans. Na een verpletterende act met vuurspuwers, dansers en prachtige visuals, eindigt om 23.00 uur het buitenprogramma. Daarna gaat het feest door tot in de late uurtjes in de Boterwaag. Zondag staat MuteSounds in het teken van 'the day after' met onder andere een gezamenlijk ontbijt als feestelijke afsluiting. Voor de festivalbezoeker die het hele weekend wil blijven, zijn er leuke aanbiedingen geregeld met het King Kool hostel om de hoek van de Grote Markt.

Het festival is voor iedereen toegankelijk. Om de communicatie tussen doven, slechthorenden én horenden te ondersteunen en te stimuleren zijn gebarentolken aanwezig. MuteSounds laat al haar bezoekers horen, voelen en beleven.

Voor meer informatie over het programma kijk op de website.