Partyflock
 
­ Nederland

De leukste feesten in september 2015 met een dresscode

gepubliceerd door , op
De leukste feesten in september staat alom bekend als de laatste maand van het festivalseizoen. Lowlands is net achter de rug, en de brandende zon maakt plaats voor aangenaam nazomers weer met een licht briesje. Amber Schutte van Dresscode.nl ging op zoek naar de leukste parties met een dresscode om het festivalseizoen mee af te sluiten en geeft kledingtips. Nu hopen dat het weer meewerkt!

4 September - Into the Woods
Into the Woods is een bijzonder outdoor festival dat naast muziek ook een heleboel outdoor activiteiten organiseert. Zo kun je op het festival niet alleen bij het podium staan, maar ook de bomen in klimmen voor een beter uitzicht. Daarnaast is er een slackline (een touw waarop je kunt koorddansen) en een plek waar je echte 'bosmassages' kunt krijgen (wij weten ook niet wat je daarbij moet verwachten).

Je kunt er dan ook voor kiezen om je hierop voorbereidend te kleden. Maar stiekem is het veel leuker om je mafste outfit aan te trekken en de bijkomende vuiligheid voor lief te nemen. Het festival staat vol met de mafste verschijningen, van circusartiesten tot kabouters. De bedoeling is dan ook om je te verkleden als een sprookjesfiguur. Een stijl die zich hier perfect voor leent is 'Steampunk', een combinatie van "historische kleding" en 17e/ 18e eeuwse industriële details/accessoires.

5 September - Valtifest
Valtifest is al jarenlang één van de topfestivals van Nederlandse bodem. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat het ieder jaar hetzelfde liedje is; elk jaar verzint het festival namelijk een compleet nieuw thema. Dit jaar is het thema: 'Wie je ook Tent!'. De achterliggende gedachte van het thema is dat alle cultuurstromen welkom zijn op het festival, om zo op harmonieuze wijze een feestje te bouwen.

Voor de dresscode betekent dit dat je je mag hullen in allerlei culturele kledingstukken, zolang je er maar een flinke mash-up van maakt. Valtifest komt al met een aantal creatieve suggesties, wat dacht je bijvoorbeeld van Balinese danseressen die op cowboylaarzen lopen, of Indiase goeroes die een Schotse kilt dragen.

5 September - Wat als het leven een R&B clip was?
Op de valreep van de zomer houdt de Tivoli nog een knallende party met een tropisch thema. De dresscode van 'Wat als het leven een R&B clip was?' is deze editie 'Summer of 69', het jaartal dat Miami Vice op de beeldbuis te zien was en Hawaiaanse shirts de ultieme fashion items waren. Waan je dus even Magnum P.I, kies een mooie bloemenketting uit en geniet van je kokosnootdrankje terwijl je droomt van zomerse vakantieoorden onder het genot van zwoele zomerse beats.

Mocht je niet beschikken over een Hawaiaanse outfit, dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor een casual strandoutfit. Surfmerken als Billabong en O'Neill zijn hier doorgaans ideaal voor. Bovendien is strandkleding gemaakt van lichte stof, waardoor je gerust de hele nacht kunt dansen zonder je zorgen te hoeven maken over gênante zweetplekken.

12 September - Nazomeren
Het Groningse Nazomeren Festival is de perfecte manier om het festivalseizoen af te sluiten, met een brede selectie aan Deephouse en techo grooves in een relaxte buitenlocatie. Omdat we toch al een beetje in de nazomer leven, is het misschien verstandig om niet in je zwembroek aan te komen zetten. Goede alternatieven zijn de dresscodes 'Summer Chic' en 'Ibiza Chic'.

Summer Chic: Luchtige stoffen zoals linnen en katoen zorgen doorgaans voor een zomerse en nette look. Op het gebied van kleur heb je vrij spel, hoewel je bij een zomerse outfit al snel denkt aan lichte kleuren. Ook accessoires met een zomers tintje, zoals een zonnebril, hoed of linnen sjaal dragen bij aan de look van je outfit.

Ibiza Chic: Ideaal voor wie er netjes maar toch ook iets alternatiever bij wil lopen. Kies voor een leuke blouse of top en voeg daarbij een aantal accessoires toe die verwijzen naar de hippie look. Bijvoorbeeld een kleurige sjaal, een bandana en Sendra laarzen.

19 September - We all love the 80's 90's 00's
De een na laatste editie van 'We all love the 80's 90's 00's' wordt dit jaar gehouden in de Effenaar te Eindhoven. Met drie decennia aan muziekstijlen is er eigenlijk geen excuus om niet in een te gekke outfit op deze party te verschijnen. Vooral als je bedenkt wat voor leuke (lees: foute) kledingstijlen de eerste twee decennia met zich mee hebben gebracht. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een strakke sportieve outfit die regelrecht uit een Aerobics instructievideo van de jaren 80 komt. Of verkleedt je als het zesde lid van de Spice Girls, met sneakers met hoge zolen en heerlijk foute kledingcombinaties en accessoires.

Dit feest kun je bezoeken in september op 3 mogelijke data bezoeken

Zaterdag 5 september – Winkel van Sinkel
Zaterdag 19 september – Effenaar Eindhoven
Zaterdag 26 september – Panama Amsterdam

Ook kun je de XXL versie bezoeken in de Heineken Music Hall. Dan moet je alleen wachten tot 31 oktober.

26 September - Flirterz
De Flirterz feesten staan al jaren bekend om hun uitbundige sfeer. Dit jaar viert het evenement haar zesde jaar en pakt het groot uit met veel verrassingen, vuur, co2, visuals, confetti en lichtshows. En natuurlijk een imposante verzameling aan leuke dames en mannen. Je kunt er dus van op aan dat er op deze dag aardig wat over en weer wordt geflirt. Het werkt dan ook aanzienlijk in je voordeel wanneer je er op je paasbest uitziet.
Als je je kleding voor dit feest uit je garderobe wilt halen, kies dan voor de kleding die past bij de dresscode Casual Chic. Casual maar toch net iets netter, je wilt toch een beetje indruk maken.

Voor de dames is het de kans om het sieradenkastje in te duiken. Want naast nette kleding zijn ook sieraden belangrijk, zeker in combinatie met een feestje mag je uitpakken met je mooiste ketting, armbanden en oorbellen. Qua kleding kun je een mooi vestje of blouse dragen boven een nette broek.

Van de heren wordt verwacht dat zij een nette spijkerbroek dragen in combinatie met een overhemd of luchtig linnen colbert. Draag daarbij nette schoenen. Sneakers kunnen ook, maar kies dan voor een exemplaar met een effen kleur. Sneakers met felle kleuren door elkaar kunnen écht niet! Om het helemaal af te maken kun je een mooi designhorloge om doen.