Partyflock
 
­ Nederland

Beatport gaat royalties toch snel uitbetalen

gepubliceerd door , op
Beatport gaat royalties toch snel uitbetalen
5 augustus 2015
OrganisatieBeatport Site
SFX Entertainment heeft een brief gestuurd naar betrokken partijen waarin het stelt 'in grote verlegenheid' te zijn gebracht door het niet uitkeren van royalty's van zijn Beatport-platform. Betalingen zouden de komende dagen weer gedaan worden, werd beloofd.

Beatport stuurde begin vorige week rechthebbenden een mail waarin staat dat zij niet in staat zijn om royalty's over het tweede kwartaal van 2015 uit te keren. Dit 'aangezien enkele tegoeden van Beatport vastzitten in het proces waarbij SFX van de beurs wordt gehaald', zo luidde de officiële verklaring. Moederbedrijf SFX heeft nu zijn verontschuldigingen daarvoor aangeboden.

"De manier waarop we dit hebben aangepakt is niet goed te praten en had ook nooit op deze manier mogen gebeuren", schrijft SFX CEO Robert Sillerman in een verklaring. "De duizenden creatievelingen die Beatport maken tot wat het is verdienen beter en ik ben, zowel persoonlijk als zakelijk, in grote verlegenheid gebracht door wat er is gebeurd."

In e-mail wordt tevens toegegeven dat het niet uitbetalen vooral de kleinere partijen heeft getroffen. Majors en enkele labels die deelnemen in de Beatport-streamingdienst, blijken wel gewoon hun betalingen te hebben ontvangen. SFX belooft dat de uitbetalingen aan alle achtergestelde partijen de komende dagen weer op gang zullen komen, en dat iedereen uiterlijk binnen een week betaald is.

Bron: Entertainment Business

4 opmerkingen

 
Beatport afzetters! 10% wordt gespendeerd aan royalties de rest steken ze in hun eigen zak. En dan ook nog niet willen uitkeren nou poe poe 15 cent per verkochte track is echt veel hoor voor een producer. Daar kan je net een blikje huismerk tomatenpuree voor halen.:s

Bandcamp is voor labels en artiesten de beste keus, 85%!! gaat naar de rechthebbenden. En je kan onder andere ook in alle gewenste formaten downloaden zonder nog meer te hoeven betalen. Als iedereen nou die massaal die kutsite van een Beatport laat vallen is het snel gedaan met ze.
laatste aanpassing
Nou ga ik vast een domme vraag stellen.

Ik zie de laatste tijd ineens overal de naam Beatport voorbijkomen, maar is dat net zoiets als bijvoorbeeld Soundcloud, alleen dan ook met live-streams of wat dan?
laatste aanpassing