Partyflock
 
­ Nederland

Detroit Swindle's clubnacht The Great Escape keert terug naar thuisbasis Studio 80

gepubliceerd door , op
Vrijdag 14 augustus strijkt het concept van Detroit Swindle na succesvolle edities in Londen, Parijs en Leeds weer neer daar waar het allemaal begonnen is: op de dansvloer van Studio 80. Deze zomernacht belooft extra heet te worden met de mannen van Radio Noet-Noet all night long in de tweede zaal, die hun eigen kijk op alles dat Afro is neerzetten. Daarbij hebben Roman Rauch uit Oostenrijk, Nachtbraker en Detroit Swindle zelf natuurlijk de decks van de grote zaal in handen.

Roman Rauch is een naam die ieders house-hart sneller laat kloppen. De Oostenrijker heeft eigenhandig de lat voor samplen behoorlijk hoog gelegd, en volgens Thump zijn Rauch's eigen producties zeer aanstekelijk. Luister maar eens naar het debuutalbum 'Heliocentric' dat onlangs uitkwam op Klamauk. Zijn veelzijdigheid als dj hoor je onder meer in een podcast voor het befaamde Solid Steel, maar het beste is toch om hem live in actie te zien (en horen).

Radio Noet-Noet is zo ongeveer het fijnste dat ver boven het maaiveld van de polder die het Amsterdamse nachtleven heet, uitsteekt. De vier vurige dj's van Noet-Noet gaan op safari in koud Nederland. Ze hebben een grote voorliefde voor alle muziek die Afrikaanse roots heeft: afrobeat, funky riddims en diepe disco, soul en funk wordt er de hele nacht verwacht in een oergezellige studio 2.

Nachtbraker komt ook uit Amsterdam maar is behalve dj ook een uitstekende producer. Hij heeft net een tweede EP uitgebracht op Detroit Swindle's platenlabel Heist Recordings. Nachtbraker stopt het diepe in deep house, zonder dat het te zompig wordt. Zijn dj kwaliteiten zijn al net zo onberispelijk als zijn producties, dus het was slechts een kwestie van geduld dat hij op The Great Escape te bewonderen zou zijn. De tijd van wachten is nu voorbij met zijn debuut op vrijdag 14 augustus.

Detroit Swindle toeren alsof hun leven er vanaf hangt, zo zijn ze net terug van een Noord-Amerika tour en een lang weekend in Zuid-Afrika. De mannen op eigen bodem zien draaien wordt daarmee een schaars goed, maar uiteraard maken ze graag tijd vrij voor hun eigen clubnacht. The Great Escape is toch een beetje een muzikale speeltuin waar ze kunnen doen en laten wat ze willen. Dit uit zich steevast in een uitdagende clubnacht waar de dansvloer veroverd wordt.

Line-up: