Partyflock
 
­ Nederland
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!
Element Spinnin' Records is niet algemeen zichtbaar!

Spinnin' Records verwelkomt 10 miljoenste volger op YouTube

gepubliceerd door , op
Spinnin' Records verwelkomt 10 miljoenste volger op YouTube
29 juni 2015
LabelSpinnin' Records
Het is een aardige revolutie die Spinnin' Records heeft ontketend. Het Nederlandse dancelabel doet niet alleen baanbrekend werk als het gaat om de promotie van artiesten, de manier waarop het social media inzet is uniek in de muziekindustrie. Vandaar ook het succes van Spinnin's YouTube-kanaal, dat afgelopen weekend de 10 miljoenste abonnee verwelkomde.

Noem ze early adopters, Spinnin' Records is altijd bezig geweest het speelterrein te veranderen. Nog altijd trouw aan het mantra 'it all starts with good music', wat het label doet zodra het die muziek heeft is opvallend. Het komt allemaal neer op het promoten van de artiest met een goed geoliede social media machine, alles inzettend voor maximum effect, of dat nu Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat is, of welke nieuwe gimmick dan ook die de markt binnenkomt.

Hetzelfde geldt voor YouTube, misschien wel het meest ultieme gereedschap om het publiek mee te bedienen. Spinnin' Records zag al snel het potentieel, zette in 2007 zijn eigen kanaal op om releases te supporten met complete video's. Het veroorzaakte een revolutie; ditmaal was het een label zelf dat video's uitbracht en de promotie van artiesten in eigen handen nam.

"Ons doel was om het gat dat MTV Nederland had achtergelaten in te vullen en met ons eigen videokanaal allerlei nieuwe en spannende video's te presenteren", zegt Spinnin's hoofd marketing meindert Kennis. "Als het gaat om YouTube hebben we ons doel volgens mij bereikt, iets waar we enorm blij en trots op zijn!"

2015's eerste kwartaal: 1 miljard views En inderdaad, nadat het YouTube-‐kanaal van Spinnin' Records in 2009 in een stroomversnelling kwam, kwam het nooit meer tot stilstand. Het presenteerde video's van de grootste artiesten in de wereld als Tiësto, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Oliver Heldens, Nicky Romero en Afrojack, en kreeg er in rap tempo tienduizenden abonnees bij. Een kleine impressie: het eerste kwartaal van 2015 verwerkte het kanaal zo'n 1 miljard views.

Op het moment staat het kanaal op de 29e positie van meest populaire YouTube-‐kanalen wereldwijd (nummer 8 op de lijst van muziek-‐kanalen), en met de nog altijd enorme toestroom van abonnees lijkt het erop dat Spinnin' Records voorlopig nog blijft doorgroeien.

Het bereiken van de 10 miljoenste abonnee afgelopen weekend is weer zo'n mijlpaal. Het Nederlandse label vierde dit met een speciale video waarin alle highlights van de afgelopen jaren voorbij komen in een unieke, 10 minuten durende muziek/videomix.