Partyflock
 
­ Nederland

Love2party Sessions & Estoy Caliente Club

anoniem gepubliceerd op
Love2party Sessions & Estoy Caliente Club
7 april 2004
FeestLove2Party Sessions · Estoy Caliente Club
Datumvrijdag 9 april 2004
LocatieNighttown
Met gepaste trots presenteren Love2Party en Estoy Caliente Club op vrijdag 9 april houselegende Roy Davis Jr. tijdens een nieuwe aflevering van Sessions in de basement van Nighttown. De Amerikaan wordt vergezeld door de meest soulvolle dj van Amsterdam: Cassie 6 en de meest funky dj uit Utrecht: Leroy Rey. De clubavonden van Love2Party.nl zijn inmiddels een begrip geworden in de Rotterdamse clubscene. In samenwerking met soaked wordt deze soulvolle editie een zeer speciale.

Roy Davis Jr.
Hij hoort thuis in het rijtje Robert Owens, King Brit en Kerri Chandler. Hij heeft de stem van Owens, zijn producties hebben de funk van Britt en zijn dj-skills bevatten de soul van Chandler. Zijn remixen voor o.a. D'Angelo, Mary J. Blide en Underworld zijn beter dan de originele versies. Zijn hele oeuvre: een lijst met meer dan honderd singles, remixen en (mix)albums is een voorbeeld voor de soulvolle dj/producer van vandaag.

Davis Jr., geboren in Californie, opgegroeid in Chicago, begint zijn loopbaan eind jaren tachtig bij de formatie Phuture 303 (bekend van klassiekers als 'Acid Tracks', 'We Are Phuture' & 'Rise From Your Grave'). Vanwege een nieuwe baan in het management van Strictly Rhythm Records, verhuist Roy naar Ney York. Daar maakt hij zijn eerste platen als soloartiest. Albums en verzamelaars als Secret Mission ('95), Soul Electrica ('99) en Traxx From The Nile (2001) gaan als warme broodjes over de toonbank. Met bands en projecten als Soldiers of Universal Love, Men From The Niles verovert de Amerikaan als zingende dj en live-artiest de wereld. Ook als dj spreidt hij het woord van de soulvolle, diepe Chicago house. Dit levert hem residenties op in vermaarde clubs als Metro in Chicago Troubadour in Los Angeles en Air in Tokio. Vrijdag 9 april staat de globetrotter in Nighttown, samen met Cassie 6, Leroy Rey en Han Litz on flute. Deze fluitist en Cassie 6 zijn geen onbekenden van elkaar. Ze treden ze geregeld samen met elkaar op en hebben onlangs een plaat gemaakt.

Cassie 6 en Leroy Rey
Een inspirerende combinatie en vaak te vinden op dezelfde clubavonden: Leroy Rey en Cassie 6. Laatstgenoemde richt zich voornamelijk op de US Garage. Hij is dan ook het Nederlandse antwoord op de Masters at Work, en wellicht de eigenaar van de grootste soulvolle vinylcollectie van ons land. Sinds enkele maanden is Cassie 6 de drijvende kracht achter "Woo Circle" in Jimmy Woo. Zoals omschreven in een recent verschenen review van de Amsterdamse reporter Roelf Jan: "Tijdens deze clubavond met internationale allure worden iedere zondagavond van acht tot drie uur muzikale grenzen verlegd, en het liefst overschreden"

Leroy's carriere zit het laatste jaar in een stroomversnelling. Zijn energieke persoonlijkheid, muziekkennis en bijna kinderlijke enthousiasme voor het vak zijn dit jaar beloond met verschillende residenties op uiteenlopende Nederlands clubavonden, als Paradisoul, ON & Gers. Juist deze veelzijdigheid is een van de sterkste punten van deze in Leeuwarden geboren Utrechtenaar. Leroy Rey kun je op elk moment van de avond inzetten. Hij is de ideale start van een lange nacht, maar kan ook erg goed uit de voeten met een publiek dat het laatste uur helemaal los wilt gaan. Hiphop, house, funk en soul: alles laat hij in een moordend tempo de revue passeren. En met een smile van oor tot oor. Dat is niet alleen prachtig om te zien, maar ook te horen.

Love2Party Sessions & Estoy Caliente Club
Nighttown Basement
Vrijdag 9 april
Roy Davis Jr., Cassie 6, Leroy Rey
10 euro

4 opmerkingen

 
(n)
Werkzaam bij Flexcitement
Artiest {SHOWLIST artist 65881, 42701, 33818, 23740, 48315, 31524}
(Y)
zeker die duim..en naast dat feit: het gros van de PF'ers hier kan nog een hoop leren van L2P qua het openen en reageren op topics.
fijne pasen :xtc: