Partyflock
 
­ Nederland

Stappen in Australie? Politie mag clubs betreden en blaastesten afnemen

gepubliceerd door , op
Stappen in Australie? Politie mag clubs betreden en blaastesten afnemen
24 juni 2015
In Nederland heeft de uitgaansbranche met name te leiden onder het rookverbod, verhoging van de leeftijd waarop met alcohol met kopen en straks de verhoging van de BTW. In Australie lijdt men sinds een tijdje onder een zeer restrictief beleid wat betreft sluitingstijden. Veel clubs in een stad als Sydney moeten eerder sluiten of mogen na bijvoorbeeld 1 uur 's nachts geen bezoekers meer toelaten. Er zijn echter nog veel verdergaande plannen om het leven van de stappers lastig te maken......

In Australië is uitgaansgeweld door mensen onder invloed een vrij groot probleem en daarom wil men in Queensland door middel van wetgeving het mogelijk maken om mensen in clubs te onderwerpen aan een blaastests. Er ontstaat inmiddels een enorme discussie over wat de politie verstaat onder 'dronken zijn' en wat de stappers zelf vinden van hun staat van zijn.
Uitbaters van uitgaanslocaties kunnen een boete van $56.000 krijgen als ze niet meewerken aan deze blaastesten in hun gelegenheid.

Een clubeigenaar uit het populaire Gold Coast zegt: 'Dit is een draconische maatregel. We moeten ons al aan ontzettend strenge regels en wetten houden. Bezoekers moeten zelf verantwoordelijk worden gehouden voor hun daden.'

De wet die de blaastests mogelijk moet maken, voorziet ook in een sluitingstijd van 3 uur waarbij bezoekers na 1 uur 's nachts geen toegang tot horecagelegenheden meer mogen krijgen.

Bron: Magnetic Magazine

5 opmerkingen

Wauw......sort of takes the fun out of fun.....
Wat hebben wij het toch goed in Nederland als ik dit zo lees..
Uitspraak van Sten1990 op woensdag 24 juni 2015 om 13:04:
Wat hebben wij het toch goed in Nederland als ik dit zo lees..

Ja idd! Plus dat we daarbij elk weekend uit tig feesten en festivals kunnen kiezen.
Ben een paar keer de kroeg uitgezet daar omdat ik er dronken uit zag, moeten ze hier doen...