Partyflock
 
­ Nederland

Noisia kondigt eerste editie van eigen zomerfestival aan

gepubliceerd door , op
Noisia maakt met het organiseren van het zomerfestival een volgende stap in een succesvolle carrière. Het collectief is wereldwijd toonaangevend in de elektronische muziek. Niet alleen eigen tracks zijn succesvol, maar ook producties en remixes die Noisia maakte voor internationale artiesten zoals Korn en The Prodigy. Op nationaal niveau werkte Noisia onder andere op geslaagde wijze samen met rapper Kraantje Pappie.

Naast het maken van muziek heeft het collectief een intensief tourschema waarbij de hele wereld overgevlogen wordt. Onder de naam 'Noisia Invites' worden eigen clubavonden gegeven door heel Europa, die vrijwel allemaal uitverkopen. De organisatie van de eerste editie van Noisia Invites Festival in thuisstad Groningen is hierin een logische volgende stap. Bovendien is het voor Noisia de ideale manier om iets terug te geven aan hun achterban.

Quote Noisia: 'In de afgelopen drie jaar hebben we 24 Noisia Invites club shows georganiseerd in Amsterdam, Avignon, Berlijn, Bologna, Budapest, Kopenhagen, Gent, Groningen, Leeds, Londen, Madrid, Nijmegen, Praag, Toulouse en Wenen. Nu hebben we het gevoel dat het tijd is voor de volgende stap: Een openluchtfestival in onze thuisstad Groningen. We vinden al jaren dat er in de zomer te weinig gebeurt, en al helemaal qua bass music.'

Tickets voor Noisia Invites festival zijn tijdens Koningsnacht in de verkoop gegaan. De super early bird tickets zijn inmiddels uitverkocht. Deze kaarten gingen weg voor € 19,50 en zijn via de Noisia Invites nieuwsbrief aangeboden. Op dit moment zijn er nog Super Early Birds (€ 19,50) en Early Birds (€ 23,50) en gewone kaarten (€ 27,50) verkrijgbaar via koop tickets.

Noisia is host en curator van Noisia Invites, daarnaast zijn ze onderdeel van de line-up. Andere optredende artiesten worden met zorg uitgezocht, zodat een interessante mix ontstaat met zowel opkomend talent als gevestigde namen. Artiesten die op eerdere club-edities van Noisia Invites hebben gestaan zijn onder andere: Chase & Status, Wilkinson, UZ, The Upbeats, Alix Perez, Kill The Noise, Phace en Foreign Beggars.

Noisia werkt vanuit state of the art studio's in de stad Groningen. Producers en DJ's Nik Roos, Martijn van Sonderen en Thijs de Vlieger begonnen in 1998 op een zolderkamer met het maken van muziek. Inmiddels zijn het wereldwijd gerenommeerde artiesten, die zowel platen op hun eigen labels uitbrengen als produceren voor games, films en andere artiesten. Bekende voorbeelden zijn de remixes voor The Prodigy, de beats voor de Groninger rapper Kraantje Pappie en eigen tracks zoals Machine Gun en Diplodocus. Noisia's meest recente release is de 'Incessant EP' met de nieuwe track 'Banshee'. Andere recente projecten zijn de 'Ten Years Of Vision Recordings' compilatie en Europese tour, een samenwerking met het Noord Nederlands Orkest (NNO) en een remix voor PS4 game Driveclub.

1 opmerking

Dik initiatief! :D Al wacht ik wel de line-up af..
laatste aanpassing