Partyflock
 
­ Nederland

Detroit Swindle terug in Studio 80 voor nieuwe editie The Great Escape

gepubliceerd door , op
Detroit Swindle terug in Studio 80 voor nieuwe editie The Great Escape
6 januari 2015
Op zaterdag 24 januari zijn de heren Detroit Swindle terug in Studio 80 met hun eigen residency The Great Escape. Ze hebben opkomende en spannende namen uitgenodigd van Nederlandse en Duitse komaf. Glenn Astro en Damiano von Erckert vertegenwoordigen de nieuwe warme house sound van de Oosterburen, terwijl het duo Fouk bewijst dat er op eigen bodem ook weer ruimte is voor een soulvoller geluid. In Studio 80 staat de nieuwe generatie centraal, voor de eerste internationale editie in de Mint Club, Leeds siert een oudgediende onder nieuwe alias de line-up: Point G (live) aka de legendarische DJ Gregory.

Te gast op zaterdag 24 januari is onder andere Damiano von Erckert. Damiano neemt zichzelf niet al te serieus, dat blijkt wel uit zijn vele droge videoclips of foto's op Facebook. Hij heeft maar 1 missie: verantwoordelijk zijn voor good times en dito muziek. Zijn naam doet wellicht een belletje rinkelen, de AVA. labelbaas heeft Detroit Swindle's track B.OST.ON geremixed en zijn track 'Housem' uit 2011 is nog steeds een anthem.

Glenn Astro debuteert in Nederland op The Great Escape in Studio 80. Astro luistert graag naar hiphop en jazz, invloeden die terugkomen in zijn dj sets en eigen producties. Daarnaast is Astro net een eigen platenlabel gestart ($ex Mon€y Records) met goede vriend en eerdere gast van TGE, Max Graef. Het Nederlandse duo Fouk doen niet onder voor de buitenlandse gasten met releases als 'Cat Lady' op het eigen label Outplay en remixen op het Zweedse Local Talk. Fouk staat all night long in de tweede zaal van Studio 80.

De drijvende kracht achter de succesvolle clubavond The Great Escape, zijn als altijd Detroit Swindle. Zij zijn de afgelopen tijd enorm druk geweest in de studio en op tour. Zo hebben ze onlangs op eigen bodem een geweldige live set neergezet op Timewarp en staat onder andere Canada, Australië en Japan op de agenda binnenkort. Ook in de studio zijn de swindles behoorlijk productief; begin 2015 komen er nieuwe EP's uit op het eigen label Heist en Freerange.

Maar het nieuwe jaar brengt nog veel meer goeds voor Detroit Swindle, want The Great Escape maakt internationale stappen. De eerste editie van TGE in het buitenland is een week later dan de Studio 80 editie en wel op zaterdag 31 januari, in de Mint Club in Leeds. Maarten en Lars hebben een goede band met de befaamde club en vonden het een perfecte locatie voor de eerste TGE buiten Amsterdam. Met Point G die zijn legendarische live act naar Leeds brengt belooft ook dat een avond te worden die je niet wilt missen.

Kaarten voor de editie in Amsterdam kosten € 13,- euro en zijn verkrijgbaar via koop tickets.