Partyflock
 
­ Nederland

Tomorrowland dwingt Disney titel film aan te passen in Benelux

gepubliceerd door , op
Tomorrowland dwingt Disney titel film aan te passen in Benelux
27 juni 2014
OrganisatiesID&T Site
Tomorrowland Site
De nieuwe film 'Tomorrowland' (met George Clooney en Hugh Laurie) van Disney moet in de Benelux een andere titel hanteren dan in de rest van de wereld. De reden? Het wereldberoemde en megapopulaire, Belgische festival Tomorrowland!

Tomorrowland heeft haar naam in 2005 als merk vastgelegd in de Benelux en dat houdt, kort gezegd, in dat een ander bedrijf geen producten of diensten mag uitbrengen met de naam Tomorrowland. Althans, in België, Nederland en Luxemburg. Want Disney heeft sinds 1970 rechten op de naam in de Verenigde Staten. Om die reden heet de Amerikaanse editie van Tomorrowland dan ook Tomorrowworld.

Bron: Belfast Telegraph

12 opmerkingen

Tsja, als Disney daar een punt van heeft gemaakt in Amerika geef ik Tomorrowland groot gelijk dat ze dat hier nu ook doen..
Artiest {SHOWLIST artist 59448, 60688, 114861, 26509}
Don't fuck with Disney. Pas maar op, Mickey Mouse is een mafkees.

8)
 
Wie de bal kaatst..
Dan zal die film hier wel Tomorrowworld gaan heten :D
 
Heel jammer voor Tomorrowland maar Disney wint omdat Tomorrowland een evenement is en Tomorrowland een film van Disney. In Amerika is een merk een merk maar in de Benelux mag dit. Ik mag bijvoorbeeld in de benelux een schoonmaak product Google noemen. Categorieën ;)

Waarom denk je dat je 3 verschillende Ajax merken heb en Tomorrowland, jullie zijn een groot bedrijf maar niet zo groot als Disney. Die procedeert jullie dood man.
laatste aanpassing
 
Ja, maar dan kan dan de aftermovie van Tomorrowland weer verwarrend zijn voor de mensen :P
 
Uitspraak van actief op zaterdag 10 januari 2015 om 12:04:
Ja, maar dan kan dan de aftermovie van Tomorrowland weer verwarrend zijn voor de mensen :P


Hahahahhhhahah die is scherp! :D
 
De regels hier zijn inderdaad anders als in Amerika .. dus als ID&T slim is laten ze dit gaan .. dit verliezen ze namelijk.
Werkzaam bij Play! Events
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 10 januari 2015 om 19:58:
dus als ID&T slim is laten ze dit gaan


denk jij nou werkelijk dat na al die 100den rechtzaken tegen tomorrowland ze echt niet weten wat ze doen?
 
Ze zullen vast heel erg goed weten wat ze doen .. alleen is de regelgeving hier heel anders dan in Amerika als je het hebt over patenten en merken registratie.
Er zijn zat zaken met dezelfde naam .. een andere branche daarin is dan geen probleem .. en het lijkt mij in deze ook niet dat Disney en ID&T elkaars concurrent zijn .. echter in Amerika is het een rage om elkaar voor de rechter te slepen.
Tomorrowland is het paradepaardje van ID&T en dus nu ook van SFX. Denk dat die wel wat ervaring hebben op het gebied van rechtszaken
 
Uitspraak van Athd op zondag 11 januari 2015 om 22:17:
denk jij nou werkelijk dat na al die 100den rechtszaken tegen tomorrowland ze echt niet weten wat ze doen?


Nou, als je denkt tegen Disney op te kunnen dan zegt dat genoeg over de bedrijfsfilosofie. Als ik SFX was zou ik dat lekker laten rusten ;)
laatste aanpassing