Partyflock
 
­ Nederland

RADION heeft haar exploitatievergunning

gepubliceerd door , op
RADION heeft haar exploitatievergunning
24 december 2014
Vlak voor de Kerst kreeg RADION een heel mooi cadeau. Zojuist is door het Stadsdeel de exploitatievergunning afgegeven. Dit betekent dat RADION met ingang van januari volledig mag exploiteren als horeca, zeven dagen per week.

RADION is sinds oktober alleen open op vrijdag-, en zaterdagavond op basis van evenementen vergunningen. Het aanvragen van een losse vergunning per avond is vanaf januari dus voorbij. Wat inhoudt dat zij met haar volledige programma van start kan gaan en dat ook het eetcafé per januari open gaat voor het publiek.
Het eetcafé zal 7 dagen in de week geopend zijn en wordt ingevuld met optredens, poëzie, kunst, zondagmiddag jamsessies, workshops en goed eten van een toegankelijke kaart. Medio 2015 zal ook de cinema zaal in gebruik genomen gaan worden.
De volgende stap voor RADION is om een 24-uurs vergunning te bemachtigen zodat er een vloeiende overgang plaats kan vinden tussen de nacht – en de dag programmering.

Programmering
Vanaf januari zal RADION met haar brede programmering beginnen in het eetcafé, exporuimte, grote zaal en de cinema. Het eetcafé heeft drie vaste concepten, Café Voltaire op de woensdag avond waarbij het café een podium gaat bieden aan poëzie, performances en het experiment. Oh Lola is het terugkerende dansconcept voor de donderdagavond, met Italo, disco en house. En Aperitivo is de zondagmiddag invulling van het café, waarbij jazz jamsessies de boventoon voeren. In de expo ruimte zullen meerdere malen per jaar exposities plaats vinden, daarnaast biedt deze ruimte voor zakelijke evenementen, workshops en zaalverhuur. De cinema zal zich gaan richten op een cultfilm programmering en theatervoorstelling.

Voor de nachtprogrammering in de grote zaal wordt samengewerkt met diverse vooruitstrevende organisaties en daarnaast heeft RADION ook haar eigen concepten, waaronder MIND en In Town. MIND is een avond van dj en curator Reza Athar, waarbij hij elke editie DJ's met een eigenwijze sound selecteert. In Town is het tweede concept van RADION, waarbij zes keer per jaar een elektronische band naar Amsterdam wordt gehaald. Tijdens de eerstvolgende editie staat de Deense band WhoMadeWho op het podium. In Town is geen concert, maar een avondvullend programma.

Voor meer informatie over het programma ga naar www.radionamsterdam.nl

1 opmerking

Snel een keer heen, heb niets dan goeie verhalen over deze tent gehoord. :)