Partyflock
 
­ Nederland

Rotterdam Beats festival afgesloten met driejarig jubileum The Scenario

gepubliceerd door , op
De MPC-tijdmachine reist weer door de meest heerlijke hiphop & r&b van nu en de afgelopen vijfentwintig jaar. Op zaterdag 15 november wordt het Rotterdam Beats festival afgesloten met het driejarig jubileum van The Scenario. 'Three is the magic number', dus het wordt ook dík gevierd met internationale acts waaronder een Grammy Award winnaar. De eerste editie in jazzpodium BIRD vond drie jaar geleden plaats. Sindsdien is het evenement van Boogie Friday uitgegroeid tot dé hiphop & r&b party van Rotterdam.

Cookin' Soul & MC Melodee
Barcelona heeft veel moois en één van deze mooie dingen komt met de MPC-tijdmachine op bezoek bij The Scenario. De heren van Cookin' Soul, Big Size en Zock, hebben samen de afgelopen jaren hard aan de weg getimmerd en staan bekend om hun meesterlijke producties, waar zij onder andere een Grammy Award mee wisten binnen te slepen. In de afgelopen jaren brachten zij veel tijd samen in de studio met de Nederlandse MC Melodee, die onder andere heeft gewerkt met de Amsterdamse Rush Hour Records en legendarische Stones Throw Records. Haar nieuwste samenwerking met Illa J van Slum Village komt in november 2014 voor gratis download uit op haar eigen kanalen.
Naast op te treden samen met Cookin' Soul, is Melodee de aangewezen MC voor de gehele avond.

Off the Wall
Dit Amsterdamse duo, bestaande uit DJ Chocomel en VJ Supreme Cuisine, was in 2004 de eerste Nederlandse 'DVDJ'-act. Met een arsenaal van duizenden videoclips verzorgen zij een befaamde visuele sensatie tijdens dit driejarig bestaan van The Scenario.
Off the Wall heeft onder andere opgetreden voor Run DMC en MTV Nederland, maar ook festivals als Lowlands en North Sea Jazz.

Betty Ford Boys
De kracht van de oorspronkelijke hiphop beat bracht Brenk Sinatra, Dexter en Suff Daddy bij elkaar voor een samenwerking als geen andere. Drie legendarische beatmakers onder de filosofie van hiphop, die de ziel van hiphop in Duitsland belichamen. Tijdens The Scenario bereiden zij het publiek voor op de avond met een gratis show.

Boogie Friday
De organisatie Boogie Friday komt voort uit de behoefte naar vertegenwoordiging van 'soul' in de breedste zin. Het platform werkt vooral aan de verspreiding van muziekcultuur middels radio en evenementen.
Damoon en Ray Escobar slaan namens de organisatie een brug naar de nacht. Dit doen zij met de meest verfijnde party music uit de hiphop en r&b sferen. Deze welbekende lokale helden weten beter dan geen ander hoe The Scenario tot zijn recht komt.
BF staat onder andere bekend om de radio show 'The Frequency' en het beruchte mid-wekelijkse feestje Spot.

Rotterdam Beats 2014
Ook dit jaar vindt het R'dam Beats festival plaats. Hiermee wordt al vijf jaar lang een vooruitstrevend en kwalitatief (inter)nationaal programma neergezet. Gedurende de twee dagen van het festival zijn gevestigde artiesten en industry executives te horen in onderandere panels over verschillende aspecten van de muziekindustrie. In de avonden zijn er optredens van onder andere Future en Little Simz.