Partyflock
 
­ Nederland

Voorverkoop derde editie Where The Wild Things Are gestart

gepubliceerd door , op
Na twee geslaagde edities vindt het driedaagse festival Where the Wild Things Are volgend jaar opnieuw plaats, in het weekend van 6 t/m 8 maart in Center Parcs De Eemhof, Zeewolde. Gisteren werden de eerste namen van het programma bekend gemaakt, evenals de nieuwe website. De reguliere voorverkoop is gestart via deze site.

Gisteren werden de eerste twaalf acts aangekondigd voor de derde editie van WTWTA. Ondanks het feit dat Fink's eerste single in 2000 uitkwam, is zijn meest recente single 'Looking Too Closely' zijn grootste hit tot nu toe, en zijn headlinerpositie gerechtvaardigd. Jungle is een van de absolute doorbraakacts van 2014: hun debuut, die je kan omschreven als midtempo 70's funk, is genomineerd voor de Britse Mercury Prize. Ook doorgebroken dit jaar: het Belgische Oscar and the Wolf. Sinds zij dromerige, electronische invloeden aan hun melancholische indiepop toevoegden, verkochten ze vrijwel iedere zaal in de Lage Landen uit. De Britse mannen van The Black Tambourines brengen met hun titelloze debuut breed grijnzende rock & roll naar De Eemhof. Landgenoot Lola Colt staat daarentegen garant voor een show vol psychedelische postpunk met onverwachte instrumenten en visuals. Van eigen bodem zijn Akwasi, Dekmantel Soundsystem, Bombay Show Pig, Gallowstreet,The Black Cult, Radio Noet-Noet en Disco Dolly Soundsystem van de partij.

Samen met de aankondiging van de eerste acts, is ook de nieuwe website van het festival online gegaan. Bekijk deze op www.wtwta.nl

Where the Wild Things Are weekender is Nederlands enige festival met drie dagen en nachten lang alternatieve muziek in een bungalowpark. De line-up bestaat uit rammelende gitaren, avontuurlijke popmuziek en indie electronica, uitgebalanceerd en uitdagend. Maar er is meer dan alleen muziek: films, bowlen, een muzikale speurtocht door het park (Lucy's Wijsje), pubquiz, literatuur op onverwachte locaties, een tropisch zwembad, feestjes van onder andere 22Tracks, Disco Dolly, Noisey en tal van andere randprogrammering.

De eerste bevestigingen van Where the Wild Things Are Weekender 2015;
Fink Verenigd Koninkrijk
Jungle Verenigd Koninkrijk
Oscar and the Wolf België
Dekmantel Soundsystem Nederland
Akwasi Nederland
Bombay Show Pig Nederland
Lola Colt Verenigd Koninkrijk
The Black Tambourines Verenigd Koninkrijk
Gallowstreet Nederland
The Black Cult Nederland
Disco Dolly Soundsystem Nederland
Radio Noet-Noet Nederland