Partyflock
 

Alcatrash – here we go again!

gepubliceerd door , op
Alcatrash
4 september 2014
FeestAlcatrash · Here we go again
Datumzaterdag 29 november 2014
LocatieGevangenis Rotterdam
Alcatrash – here we go again! 12inchCity heeft geknokt voor wat het waard is en dan is het nu eindelijk zover!

Na 6 maanden dwarsliggen, zuigen, duwen en trekken is het OM eindelijk door haar knieën en heeft opnieuw het arrestatiebevel uitgevaardigd voor 855 ex-veroordeelden!
Deze mensen zullen op zaterdag 29 november aanstaande voor 1 dag hun straf uitzitten in de gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam. Eventueel wordt de straf verlengd met aansluitend een nacht. Het OM zal hierover later nog een mededeling doen. De veroordeelden worden om exact 13.00u ontboden aan de poort van de gevangenis. De directie is hier vrij stellig in; "Te laat komen betekent geen toegang tot je cel".

Naar verluid betreft het bewoners van 12inchCity dat al in januari gedwongen werd haar inwonersbestand per direct aan het OM over te dragen. Het tijdelijk nieuwe onderkomen van de gearresteerden zal tot nadere order Alcatrash zijn: de meest bekende gevangenis van Rotterdam. Fel licht, ruw geluid. Snerpende klanken van
ijzeren tralies. Honderden aluminium bekers slaan de reling murw. Schreeuwende gevangenen uit op confrontatie. Intimidatie in Optima Forma. Een koude straal water op de huid, witte poeder tegen luis. Zonder af te drogen in een oranje overal. Nieuwe naam: 3896.2. Celblok 4, celnr. 16. Een nieuw onderkomen. Welkom in Alcatrash.

Het is 12inchCity dan toch gelukt: een Buitengewoon feest op de meest surrealistische locatie ooit. Gevangeniscomplex Noordsingel in Rotterdam. Driehonderd dicht op elkaar gebouwde cellen. Een donkere, stervormige gevangenis, al vanaf 1876 bestaande uit louter staal en beton. Hier is nooit gelachen. Hier is nooit geleefd. Tot nu toe dan. Het symbool van hoop – de enorme palmboom die het Complex verrijkt – heeft haar belofte eindelijk ingelost. De gevangenen vrij, het regime gevlucht. De muffe lucht van ongeluk vervangen door frisse, ritmische klanken van talentvolle DJ's die weten wat er speelt. Paradijselijke klanken in de Rotterdamse onderwereld: eindelijk.

In tegenstelling tot afgelopen februari is nu de juiste vergunning aangevraagd en afgegeven. Helaas hadden wij daar destijds geen invloed op. Omdat het voor de gemeente en verhuurder allemaal nieuw is gelden er voor de organisatie meer veiligheidsaspecten en daarnaast mogen er minder mensen naar binnen. Hierdoor is de kaartprijs een tientje hoger dan begin dit jaar. Toen 29,50 + 3,- ticket fee, nu 41,50 + 1,- ticket fee. Maar dit maakt het meer dan waard!