Partyflock
 

Elements Festival blaast 5 kaarsjes uit

gepubliceerd door , op
Na ondertussen vier succesvolle edities van Elements Festival, die telkens op duizenden feestlustige bezoekers konden rekenen, strijkt het festival dit jaar op zaterdag 27 september 2014 neer op de gekende locatie in Brugge (Stal Tillegem aan de Torhoutsesteenweg) en biedt tientallen topdj's aan verspreid over zeven podia, een overweldigende sfeer, een imponerende licht- en lasershow, pompende beats,... In één woord één van de indrukwekkendste dance-evenementen van West-Vlaanderen.

Dit jaar stelt Suburb Soundz met veel trots hun vijfde editie van Elements Festival voor. Het programma bestaat in eerste instantie uit een aantal internationaal gereputeerde artiesten uit de mondiale muziekscène. Deze internationale topacts worden natuurlijk telkens gekoppeld aan minder bekende namen die echter ook stuk voor stuk zeer kwaliteitsvol zijn. Ten slotte gaat er een uitgesproken aandacht uit naar de Belgische muziekscène waaruit tevens gevestigde namen en opkomend talent aan bod komen. Deze artiesten worden geprogrammeerd op zeven verschillende podia (Area51, Break The House Down, Cliché, Liberty White, Musick, Skankerz en Young Talent) die elk op zich gerelateerd zijn aan andere evenementen die doorheen het ganse jaar overal in Vlaanderen georganiseerd worden.

Voor deze verjaardagseditie programmeren we dit jaar dus maar liefst zeven podia; wat dus een extra podium betekent in vergelijking met vorig jaar. Zo kunnen ze nog meer diversifiëren in verschillende muziekstijlen en kan een nog aantrekkelijkere mix van artiesten en stijlen aangeboden worden.

Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende podia:

Area 51: dit is de technostage met als headliners Luke Slater, DVS1, James Ruskin en Pfirter. Een mooie mix van internationale artiesten met een hele rits aan ervaring en Belgische artiesten die steeds instaan voor kwalitatief hoogstaande sets.

Break the House Down: deze stage, in samenwerking met het gelijknamige concept dat al meerdere malen fuifzalen uitverkocht, is een stage waar vooral het populaire EDM genre zal te horen zijn. Electronische dansmuziek als het ware, house, electro, etc. Ze hebben hier enkele Nederlandse kleppers kunnen strikken met Julian Jordan en Vato Gonzalez maar ook het Franse Watermät met zijn alomtegenwoordige zomerhit 'bullit' komt ons verblijden met een set stomende beats! Met deze laatste is na Martin Garrix vorig jaar, opnieuw de dj geboekt die de zomerhit van het moment te pakken heeft.

Cliché: de Cliché stage is er dit jaar voor de vijfde maal bij en daar zijn ze trots op. Het vertegenwoordigt de meer urban – rnb – hiphop – dancehall muziek, maar is eigenlijk niet in een vakje te categoriseren. Verwacht vooral feestmuziek met als ultieme headliner Gers Pardoel, die jullie allemaal kennen van de hit 'ik neem je mee' maar ook nu heeft hij weer een hitje te pakken met 'Louise'. Aan al wie graag nieuwe acts ontdekt, raadt de organisatie ook nog FS Green & MC Fit aan, dat wordt gegarandeerd een enorm feest daar.

Liberty White: deze stage is als nieuwe stage toegevoegd aan de line-up en ze diversifiëren zo opnieuw een beetje. Verwacht hier de hardere stijlen in het techno genre. Verder staat hier ook nog wat acid-muziek geprogrammeerd. Klappers hier zijn Viper XXL die een dj-battle aangaat met Jan Fleck live en het Braziliaanse PETDuo. Ze hebben ook de top van de vrouwelijke hardtechnoscéne geboekt met Daniela Haverbeck en Fatima Hajji. Hier kijkt de organisatie toch enorm naar uit, vrouwen met serieuze ballen op muziekgebied!

Musick: deze stage is er ook dit jaar voor de vijfde maal bij. Ze bieden hier verschillende stijlen hardcore aan. Van industrial naar mainstream hardcore naar frenchcore en terror. Kortom, iedere hardcore fan zal hier wel zijn gading vinden. Moeilijk om er één topper uit te kiezen maar als je dan toch één aanrader moet kiezen dan zal het wel Riot Squad zijn, een net samengesteld collectief met drie topdj's zijnde Rob Gee, Neophyte en Tieum.

Skankerz invites City Flow: de Skankerz stage staat jaarlijks garant voor de beste drum and bass en dubstep artiesten. Dit jaar nodigen ze voor de vijfde verjaardag het bekende Antwerpse City Flow uit. Hier wordt een zeer mooie en gevarieerde line-up aangeboden die de top van beide scenes vertegenwoordigd. Kijk uit naar FuntCase en de Low Down Deep showcase met Logan D, Majistrate, Pleasure en Heist en zeker niet te vergeten dj Guv.

Villa Bota: de Villa Bota stage zal ook dit jaar weer tien jonge talenten de kans geven om zich te tonen aan het grote publiek. Deze tien talenten worden via een deejay-contest samen met het medialab van Het Entrepot gekozen en konden tot 15 augustus hun mixtape insturen.

Dankzij deze uitgebreide programmering kunnen de toeschouwers zich uiteindelijk tegoed doen aan een waaier van muziekgenres, waaronder electro, house, drum&bass, dubstep, hardtechno, dance, hiphop, r&b en reggae.

Elements Festival is een outdoor festival te stal Tillegem (Torhoutsesteenweg 446, 8000 Brugge) dat zich grotendeels richt op jongeren van 16 tot 35 jaar. Er is ook een camping voorzien waar de festivalgangers van vrijdag- tot zondagmiddag met hun tent kunnen neerstrijken. De tickets in voorverkoop kosten €35 zonder camping en €45 met camping en zijn verkrijgbaar bij FNAC, Brooklyn, In&Uit Brugge, via facebook.com/elementsfestival of via de website www.elementsfestival.be.