Partyflock
 
­ Nederland

Aantal discotheken daalt drastisch

gepubliceerd door , op
Er zijn steeds minder discotheken in Nederland. Volgens Trouw waren dat er vijf jaar terug 300, nu nog 226. Het rookverbod, de verhoogde alcoholgrens en de concurrentie van festivals doen veel clubs de das om. Jongeren tussen de 16 en de 20, voor veel discotheken de doelgroep bij uitstek, laten de uitgaansgelegenheden links liggen. Ze mogen er niet drinken en roken, terwijl ze dat thuis of bijvoorbeeld op een camping wel kunnen. Dat mag ook niet, maar de controle is daar volgens Martijn Veen van brancheorganisatie Disco Brains veel minder streng.

Dancefestivals zijn een ander probleem voor de clubs. Die kunnen veel meer doen met aankleding en daarmee de beleving creëren waarnaar de jongeren op zoek zijn.
Anderzijds gloort er hoop: volgens Veen wordt de behoefte aan kleinere feesten weer wat groter en daar kunnen de clubs van profiteren.

Bron: Misset Horeca

13 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Het is ook idd niet gek als je de stage,s ziet met de decoratie.

Blijf het wel super jammer vinden dat het een smak geld kost want op een outdoor event met ruim 25 graden ga je niet op een houtje bijten.
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
Tja, helaas een logische ontwikkeling. Toen ik net begon met uitgaan zo vlak voor de millenniumwisseling waren het juist de discotheken waar je wekelijks naartoe ging. Eerst in de buurt en daarna steeds een beetje verder weg. Zelfs aangekomen in de partyscene waren er nog vaak genoeg gelegenheden om naar discotheken te gaan (waar dan feestjes door externe organisatoren werden georganiseerd, al bleek dat dan weer een overkill te veroorzaken, vooral de verjaardagsfeesten met 50 dj's voor een tientje). Op een gegeven moment werd dat ook allemaal minder en de nieuwe generatie weet nu niet beter dan dat ze in principe direct verwend kunnen worden op de grote feesten en festivals. De Nederlandse bureaucratie deed de rest. :yes:
Mensen gaan ook niet meer stappen om contact met elkaar te hebben of om nieuwe mensen te leren kennen. Dat doet de huidige generatie op Internet.

Voor mij de nekslag was het hip worden van pas op zondag gaan stappen. Tot middernacht thuis zitten en dan pas om 01:00 in een club om pas om 0500 in je nest te liggen....das niks voor mij. Ik ga liever om 22:00 ergens heen en ben om 02:00 a 03:00 thuis. Dat is dus ook het fijne aan festivals. Maar die heb je in de winter ook niet echt. Dus blijft steeds minder over......
laatste aanpassing
Uitspraak van Tja B) op vrijdag 1 augustus 2014 om 13:37:
Tot middernacht thuis zitten en dan pas om 01:00 in een club om pas om 0500 in je nest te liggen....


Maar de enige reden waarom dit gedaan word is om voor te drinken. Hele avond drank drinken in een club is gewoon niet meer te betalen.

Uitspraak van Tja B) op vrijdag 1 augustus 2014 om 13:37:
Dat is dus ook het fijne aan festivals. Maar die heb je in de winter ook niet echt.


In december een outdoor feest zou me best wel dik lijken.
Net zoals in April altijd hardshock is.
 
Uitspraak van RAW therapie op vrijdag 1 augustus 2014 om 10:03:
Het is ook idd niet gek als je de stage,s ziet met de decoratie.


:lol:

Uitspraak van RAW therapie op vrijdag 1 augustus 2014 om 10:03:
Blijf het wel super jammer vinden dat het een smak geld kost


Tja...daarom komen wij niet meer in een club, ging met koninginnennacht onverwacht een club in vorig jaar, kon voor 2 kaartjes €50 aftikken..eeuuhhmmm niet echt disco prijzen meer.
2 maanden daarna na een festival opnieuw naar deze club om de nacht door te brengen, takke eind gelopen......club gesloten :( ...alleen op afspraak geopend ???
Dus in mijn ogen op sterven na dood, de eens zo populaire club waar je altijd te vinden was eind jaren 90 begin zero,s :no:
Alle goede clubs zijn verdwenen, heel erg jammer maar gevolg van social media kan ik wel concluderen, vroegah ging je naar de disco of de kroeg om moeite te doen voor een date....nu met 1 druk op de knop staan ze spreekwoordelijk voor je in de rij en het kost je geen drankje ;-) :lol:

ook festivals kost een hoop geld maar daar is de opzet ook groter, vind de clubs zijn geld zeker niet meer waard kom er ook al jaren niet meer terwijl ik er in het verleden altijd te vinden was...jammer maakt de stap naar een avondje uit kleiner als er nog een goede tent in de buurt zou zijn maar alles is weg en komt nooit meer terug...........
laatste aanpassing
Artiest {SHOWLIST artist 78760, 89725, 91648}
Uitspraak van Spector45 op vrijdag 1 augustus 2014 om 16:44:
In december een outdoor feest zou me best wel dik lijken.


Ja precies lijkt mij ook erg dik! Alleen zit je dan met veel meer risico- en veiligheidsfactoren. O.a. ben je enorm afhankelijk van de weersomstandigheden. Enerzijds vanwege het verzorgen van genoeg warmte elementen tegen onderkoeling etc., anderzijds de logistiek en het gevaar van de weg op gaan bij evt. sneeuw en ijzel. Denk ook dat de kans op het krijgen van vergunningen vrij nihil is. Tenzij het plaatselijk en kleinschalig wordt gehouden misschien.
In België dezelfde trend. Ben maar wat blij dat ik de hoogdagen van de jaren '90 meegemaakt heb : Club X, Qu, CherryMoon, Extreme, etc. ! Dit samen met de party's in Energiehal, Fun en SPH ... zaaalig ! :-)
Goede herinneringen aan de discotheek tijd :D veel chicks lekker drinken en op slechte trance dansen ! Those were the days !
winters kunen wel indoor festivales doen 11 uur tot 23 uur
Zal best, maar de discotheken kennen vaak een betere sfeer en qua gezelligheid ook een stuk aangenamer dan in tegenstelling tot (de grotere) festivals.
Maar dat is slechts hoe ik erover denk, want juist bij de festivals word ik vaker "lastig gevallen" met de vraag of ik (meest voorgekomen) pillen of andere drugs op zak heb?
In discotheken een stuk minder snel, en dat zijn dan nog vaak de Duitsers en/of Fransen die daarmee aan komen zetten, pff!!
Uitspraak van WHITERAVER01 op zaterdag 2 augustus 2014 om 10:33:
Club X


Ooh man, wat zou ik een klapper geld neer willen leggen om daar nog een nachtje te kunnen feesten zeg :kwijl: