Partyflock
 
­ Nederland

Onrust aan Schevingse Zwarte Pad

gepubliceerd door , op
Onrust aan Schevingse Zwarte Pad
31 juli 2014
Eerder deze maand viel te lezen dat Beachclub De Karavaan in Scheveningen op last van de gemeente voor een half jaar gesloten werd. De politie had verschillende meldingen gekregen dat er handel in drugs plaatsvond en bij controle is er inderdaad iets aangetroffen. Er is een kort geding aangespannen door De Karavaan en terwijl iedereen wachtte op de uitslag hiervan, is de volgende strandtent gesommeerd alle activiteiten te staken. Het gaat nu om Whoosah Beachclub. Zij verklaarden gisteren op hun Facebookpagina:

Tot onze grote spijt moet de Whoosah Beachclub op last van de gemeente & politie na 11 jaren hard werken zijn deuren per direct sluiten.
Er heerst al een lange tijd een onzekerheid onder de strandtenteigenaren van het zwarte pad, zo ook bij ons. Na het nog meer aanscherpen van onze regels en beleid heeft de politie toch wat gevonden. Helaas kunnen wij Nederland niet drugsvrij maken en kunnen wij dit maatschappelijke probleem niet oplossen voor de rest van Nederland.



Op social media wordt behoorlijk gediscussieerd over het optreden van politie en de (volgens horeca-ondernemers) onduidelijke regels van de gemeente Den Haag. Ook is er een petitie gestart om de sluiting van de strandtenten te stoppen: Stop sluiting strandtenten Zwarte Pad en er zijn inmiddels ruim 1850 handtekeningen binnen.

Wat vind jij? Zijn de eigenaren van de standtenten verantwoordelijk voor wat hun bezoekers doen en meebrengen? Of moet de politie achter de overtreders zelf aan?

9 opmerkingen

Er valt weinig over te zeggen met deze info. Als de politie aanwijzingen heeft dat er door mensen van het bedrijf zelf in drugs word gehandeld hebben ze geen andere keuze dan de boel dichtgooien. Als blijkt dat het om een paar bezoekers gaat die los staan van de tent zelf is het achterlijk beleid van de gemeente/politie.
laatste aanpassing
 
half gesloten

hmz krijgen ze klapdeuren dan ofzo?
Als je verantwoordelijk wordt gesteld voor wat je bezoekers mee brengen kunnen we aan de Noord-Hollandse kust ook nog wel wat tenten sluiten
laatste aanpassing
 
de duinen achter die tent liggen vol met lachgas patronen,lege pony packtes etc.
Omdat ze het probleem niet kunnen tackelen pakken ze maar de ondernemers.Typisch ambtenaren.
Uitspraak van Ton30071989 op donderdag 31 juli 2014 om 11:01:
ls je verantwoordelijk wordt gesteld voor wat je bezoekers mee brengen kunnen we aan de Noord-Hollandse kust ook nog wel wat tenten sluiten


Dan kan je alle uitgaansgelegenheden sluiten
Als je een tent sluit om gevonden drug dan kun je zo'n beetje elk festival etc sluiten. Ben benieuwd hoe de bezoekers daarop reageren en of het wat oplost.
Graf overheid