Partyflock
 
­ Nederland

Eerste deel danceprogrammering Magneet Festival bekend

gepubliceerd door , op
De danceprogrammering van het Magneet Festival 2014, de culturele vrijplaats van Amsterdam, begint onder leiding van DJ Isis, steeds meer vorm te krijgen. Op 22, 23 en 24 en vervolgens 29, 30 en 31 augustus is er op de zandvlakte Oostpunt van het Amsterdamse Zeeburgereiland muziek, theater, experimentele bouwwerken, dans en allerlei soorten kunst te verwachten. Isis, die zelf aan de basis staat van het festival, is op 22 augustus te zien.

Op vrijdag 29 augustus wordt de Elektrik programmering gepresenteerd door AD Bookings. Techno-dj en -producent Michel de Hey is één van de artiesten die die avond acte de présence geeft. Verder is onder meer Shinedoe te zien. Zij combineert funk en soul in haar elektronische muziek. Wouter de Moor timmert als DJ al jaren aan de weg. Zijn stijl laat zich niet in een paar woorden vangen. Wouter heeft zich laten inspireren door onder anderen Steve Rachmad die ook is te zien op 29 augustus. Hij houdt zich sinds 1995 voornamelijk bezig met elektronische muziekstijlen techno, house en electro.

Gijs Tettero en Niels Modderkolk zijn al vanaf het eerste jaar betrokken bij het festival en de grondlegger van de populaire dance-dag Magneet Electric. Dit jaar hosten zij de dance stage op zaterdag 30 augustus.

Live Muziek
Live muziek is eveneens een belangrijk onderdeel van het Magneet Festival. Giel Beelen en band komen op de afsluitende dag (31/8 ) naar het festival, terwijl ook de komst van de Raggende Manne (22/8 ) is bevestigd. Daarnaast worden ook Cirque Valentin (22/8 ), Red Light Radio (29/8 ), Adam (29/8 ), Malawi (29/8 ) en Kalio Gayo (29/8 ) verwacht. Cirque Valentin laat zien dat de muziek van de Muppets, Roots en Michael Jackson zich wel degelijk laat combineren. Red Light Radio is een online radiostation dat uitzendt vanuit een voormalige peeskamer op de Wallen. De Nederlandse meidenband ADAM baarde op YouTube opzien met het nummer Go To Go waarin ze zingend klaar komen. De clip is bijna 12 miljoen keer bekeken. Malawi is het DJ collectief dat regelmatig in club Trouw is te vinden. De Utrechtse band Kalio Gayo laten hun geheel eigen taal met folkmuziek horen. De afdeling Pop van het Conservatorium van Amsterdam neemt op 24 augustus de avond voor haar rekening.

Theater
Dood Paard brengt vrijdag 29 augustus een voorstelling over militante vrouwelijke seksualiteit binnen een kleine gemeenschap met veel broeierige dialogen, jaloezie en emotioneel geweld, afgewisseld met perfomances van vrouwelijke kunstenaars van 1964 tot 2014

KOBE, het duo-performancecollectief van Nastaran Razawi Khorasani en Davy Pieters, presenteert de KOBE Girlband in een live clip met adult toys, sparkling pussy's op een Darkroom track van Pinky Eye. Dit is te zien op zaterdag 30 augustus.

Duurzaam
In het kader van de duurzame programmering gooien de Mobiators, de charmante inwoners van mobi-01, hun deuren weer open. Zij gaan gesprekken aan, er zijn workshops en daarnaast discussies en muziek. En dit alles gericht op een zo simpel mogelijk leven als tegenhanger van de over-geciviliseerde wereld vandaag de dag.

Concept Magneet Festival
Het Magneet Festival is een crowdsourced festival. Kunstenaars, creatieven en gelijkgestemden komen zes dagen samen om een ervaring neer te zetten voor hunzelf en voor de bezoekers. Mensen kunnen zich via Facebook aanmelden en een idee indienen op het co-creatie-platform www.magneetfestival.nl om zo onderdeel te worden van het festivalprogramma. "Iets bijzonders creëren doe je samen," aldus Jesse Limmen, oprichter van Magneet Festival. Tijdens het hele festival speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het publiek bedenkt, bouwt en breekt weer af want volgens het motto 'leave no trace' wordt samen gewerkt om dit bijzondere festival schoon te houden.