Partyflock
 
­ Nederland

Fairies for Freedom

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 21 juni, Midzomernacht, nodigen Mediamatic, Salon/ en Martin Butler je uit om met expo's, muziek, performances, liefde, kunst en fashion de langste dag te beleven. Een line-up van sprookjesachtige artiesten, kunstenaars en performers uit het Amsterdamse en internationale nachtleven, zet zich geheel belangeloos in voor de LGBT community en alle opbrengsten van de avond zullen gaan naar Allout (zie hieronder). Deelnemende dj's, performers, ontwerpers en kunstenaars zijn o.a.:

DJ's: Doppelgang, Monsieur Plastique, Parallels, KinkyRinky, MR Kramer, Le Fumeur
Performers: Aynouk Tan, Michele Rizzo en LVM, GertJan Fransiscus, Blush, KlangK, Real Dance Company.
Expositie met werk van: Floris Didden, Cedric Laquieze, Gaultier Pellegrin, Daan Colijn

Dresscode: 'Fairy like figures and magical creatures'

Fairy fashion
Tijdens Fairies for Freedom vind de speciale fashion-veiling plaats. Verschillende Nederlandse kledingontwerpers stellen voor deze gelegenheid een kleding stuk of accessoire beschikbaar. De bezoeker krijgt zo de kans een uniek stuk te bemachtigen en de opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan Allout. Fashion veiling met stukken van: MaryMe-JimmyPaul, Corné Gabriels, Antoine Peters, Jacob Kok, Esther meijer (NieuwJurk), Lot Madeleine, Rebecca J.Ward, Painted, Individuals, e.a.

Allout
Allout is een internationale organisatie die zich inzet voor de zichtbaarheid van de LGBT community. "Fairies for Freedom" steunt Allout en komt met deze benefiet avond op voor de rechten van alle gay's, lesbo's, bi's en transgenders. De volledige opbrengst van de kaartverkoop komt direct ten goede aan Allout.

Tickets kosten 12 euro en kunnen worden gekocht aan de deur of via de mediamatic website. www.mediamatic.net/fairiesforfreedom

Lightness
Fairies for Freedom is onderdeel van 'Lightness', een elf weken durende expositiereeks van Mediamatic. Ieder week wordt een andere kunstenaar uitgenodigd om invulling te geven aan het thema lightness. De week van Martin Butler staat in het teken van "Fays, Fairies and other magical creatures". Het volledige programma van de week, met lezingen, een expositie en harp concert kun je hier vinden.