Partyflock
 
­ Nederland

Nature One viert twintigjarig jubileum

gepubliceerd door , op
Van 1 tot 3 augustus viert Nature One op de Raketbasis Pydna in Kastellaun met 'The Golden 20' haar twintigjarig jubileum. Ongeveer 65.000 bezoekers worden verwacht op het grootste Duitse openluchtfestival voor elektronische muziek. Meer dan 300 top-DJ's en live-acts uit meer dan 25 landen vieren het jubileum op vier headfloors en 19 clubfloors. Onder hen de Zweedse wereldster Axwell, de technolegende Carl Cox en de grote Duitse DJ- sterren Paul van Dyk, ATB en Sven Väth. Een bijzonder hoogtepunt dit jaar is de 'Golden 20 Floor', waarop uitsluitend DJ's uit het beginjaar 1995 zullen aantreden.

De luchthaven van Hahn, augustus 1995: Met Nature One ontstaat de eerste grote OpenAir-rave van Duitsland. In de plaats van te feesten in
clubs of in reusachtige hallen, raven 13.000 'technopioniers' voor het eerst onder de blote hemel. In 1996 vindt de verhuizing plaats naar de voormalige Raketbasis Pydna, waar het evenement tot op vandaag plaatsvindt. In 1997 wordt Nature One een 'echt' festival. De eerste grote rave tijdens een volledig weekend met camping en tenten. Nature One wordt al snel het grootste en populairste Duitse festival voor elektronische muziek, wint onderscheidingen en verbreekt continu nieuwe bezoekersrecords. De laatste keer nog afgelopen jaar, met 64.000 ravers. Dit jaar worden er net zoveel verwacht voor de grote jubileumparty.

De fans kunnen uitkijken naar een speciale 'verjaardagstaart': Op de 'Golden 20 Floor' zullen uitsluitend artiesten te zien zijn, die er tijdens de première in 1995 bij waren, zoals Charly Lownoise & Mental Theo, Mark 'Oh, Ilsa Gold, Tanith en Ravers Nature. De tracks en tunes van toen zullen worden gedraaid, inclusief de mooie herinneringen en gevoelens van nostalgie.

Op de podia van de drie andere headfloors 'Open Air Floor', 'Century Circus' en 'House of House' spelen de huidige grote DJ-namen. Onder hen
internationale topacts zoals Paul van Dyk, ATB, Ferry Corsten, Sven Väth, Carl Cox en Chris Liebing. Eén van de vele hoogtepunten is zeker het optreden van Axwell. Het voormalige lid van de Swedish House Mafia is een wereldwijd gevierde ster en zal dit jaar voor het eerst te gast zijn bij Nature One. In totaal spelen meer dan 300 DJ's en live-acts op de vier head- en 19 clubfloors.

Sinds 1998 zijn de clubfloors een vast bestanddeel van Nature One. In het begin waren het zeven clubuitbaters, magazines en labels, die zich
voorstelden met eigen sounds en eigen DJ's. Ondertussen zijn het er 19. De overbekende clubs 'airport' (Würzburg) en 'Stammheim' (Kassel) zijn er van bij het begin bij. Nieuw is de floorsamenwerking van het bekende Duitse label 'WePLAY' met de club 'Buck Rogers' (Fürstenfeldbruck), die de bezoekers meeslepen met actuele houseklanken. Het toonaangevende Nederlandse hardcore-label 'Masters of Hardcore'
heeft de hardste sounds in petto. Ze stellen zichzelf voor de tweede keer voor met een eigen floor. Ontelbare andere kleine floors vindt men in de CampingVillage, die een vierkante kilometer groot is. Hier brengen vele bezoekers eigen podia, sound- en lichtinstallaties mee en staan zelf aan de DJ-tafel. Overal dreunen bassen, ontstaan duizenden spontane mini-raves en worden er minstens net zoveel nieuwe vriendschappen gesloten. Van donderdagochtend tot zondagavond is het motto: non-stop party. Voor de meesten is de CampingVillage het ultieme bestanddeel van het NatureOne-weekend. De reden daarvoor staat in de officiële flyer van het evenement: 'Gedurende vier dagen ontstaat in de mooie Hunsrück de wereld van onze dromen. Met plaatsen vol muziek en wegen vol kleur. Met een bruisende tentenstad te midden van de prachtige natuur. Hier komen mensen samen, voor wie het slechts om één ding gaat: Eén keer per jaar samen met gelijkgestemden de wereld zo inrichten, als hij eigenlijk altijd zou moeten zijn."

Tickets zijn verkrijgbaar op www.nature-one.de en [presale element=party id=260214 type=ticketscript]. Non-stop bustransfer naar het festivalterrein vanaf het centraal station van Koblenz.
Laat je je graag rijden? Dan kun je bij RDG Tours, officieel partner van N1, een busreis regelen! Zie rdgtours.nl

Het festivalweekend wordt live uitgezonden door de radiopartners DASDING en sunshine live.

6 opmerkingen

8 keer geweest, 8 keer een gekkenhuis op de camping..... het festival is mooi, (vooral de locatie met die bunkers).
De camping is bizar....vooral omdat bijna alles meemag. Wij hadden nooit een installatie mee, want we konden toch niet op tegen de professionals.
Maar wel aggregaat en 2 koelkasten...cocktailbar +pokertafel+ bbq.... het enige festival dat ik ken waar dit allemaal mag.
Voorts altijd richting veld 13 op de camping...

misschien toch maar weer eens gaan dit jaar.
het is allemaal waar :-)
laatste aanpassing
 
4x geweest. Er is geen festival zo mooi als deze! Zo puur als het maar kan, en alles mag (l)