Partyflock
 
­ Nederland

SFX koopt Speedfreax voor $1,3 miljoen

gepubliceerd door , op
SFX koopt Speedfreax voor $1,3 miljoen
15 mei 2014
In navolging op de aankoop van dance event organisaties ID&T en B2S door SFX Entertainment, heeft het Amerikaans concern vandaag de aankoop aangekondigd van het Nederlandse club concept Speedfreax. Met deze aankoop voor $1,3 miljoen (€ 944.000 euro) laat SFX Entertainment zien ook oog te hebben voor evenement concepten die kleiner van schaal zijn. Met de recentelijke successen van huidige populaire acts binnen het UK Garage genre ziet SFX Entertainment kansen voor een wereldwijde exploitatie van het UK Garage concept Speedfreax.

Speedfreax is een concept dat eind jaren '90 werd geboren uit liefde voor UK Garage en maakt op dit moment een ware revival mee. Met het succes van artiesten als Disclosure en Gorgon City ziet ook SFX Entertainment de waarde van het terugbrengen van het concept Speedfreax voor een respectievelijk bedrag van € 944.000 euro. Per 15 september 2014 zal Speedfreax voor 100% in handen zijn van het wereldwijde platform voor elektronische muziek.

'Het was een te goed bod om te laten liggen', aldus Peter van der Meulen, directeur Meubel Stukken en eigenaar van het concept Speedfreax. 'Na een uitvoerig overleg met mijn partners en een goede nacht slapen was ik zeker van mijn zaak. Deze kans kunnen we niet laten schieten.' De zelfbenoemde feestaannemer vertrekt binnenkort voor een paar weken naar Ibiza om over zijn verdere toekomst na te denken.

De laatste Speedfreax editie in Nederland zal plaatsvinden op 6 september op Valtifest aan de NDSM-werf in Amsterdam. Op dit festival zal Speedfreax een grote stage hosten in lijn met het nieuwe Valtifest thema dat op 22 mei bekend wordt gemaakt.

14 opmerkingen

Hebben, hebben, hebben!
#nevercheap , ik zeg GRAP ...
wij zijn buiten, hij is binnen
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
Hoeveel verlies hadden ze ook alweer geleden? :-x
Hoihoi mededingingsautoriteit
Uitspraak van Dynamike op donderdag 15 mei 2014 om 16:38:
Hoeveel verlies hadden ze ook alweer geleden? :-x


Voor hoeveel miljard staat de eigenaar garant en wat betekend dan een verlies in je eerste boekjaar (waarin zeer waarschijnlijk ook geen winst werd verwacht met al die aankopen) voor de gezondheid van het bedrijf? :x
laatste aanpassing
Uitspraak van Sten1990 op donderdag 15 mei 2014 om 21:51:
..

De vraag waar het antwoord nog op moet worden gegeven. Net zoals bij de ontwikkeling van datgene wat is gekocht. Investeren in de toekomst zullen we dan maar zeggen hè.
Misschien wordt het wel creatief boekhouden a la Real Madrid en Barcelona, al is dat niet meer echt gezond te noemen of te verantwoorden in een land dat financieel sowieso al in problemen zit. :-x
Ik vind het echt eng. Dat 1 man zoveel macht heeft. :x
Uitspraak van Dynamike op donderdag 15 mei 2014 om 22:00:
Misschien wordt het wel creatief boekhouden a la Real Madrid en Barcelona, al is dat niet meer echt gezond te noemen of te verantwoorden in een land dat financieel sowieso al in problemen zit. :-x


Hier maak je (denk ik) een denkfout. Die man is niet verantwoordelijk voor het faillissement van de USA en heeft er verder ook helemaal niks mee te maken. Die man heeft geld als water en zit in alles behalve financiële problemen dus waarom zou hij creatief moeten gaan boekhouden om het hoofd boven water te houden? Real Madrid en Barcelona hebben schulden, deze man niet. Daar zit het verschil.
Dat snap ik. Ik had het ook over de toekomst. Net zoals het antwoord op de vraag en de ontwikkeling. Dus wie zegt dat hij niet ooit in de schulden terecht zal komen. Vooral op deze manier doorgaan (tenzij het zich straks daadwerkelijk allemaal gaat terugbetalen). Maar goed, ze doen maar. :-)
Dag speedfreax -__-`
wanneer zal ie Monumental gaan kopen denken jullie? Of zou Rocco vast houden aan principes en een eventueel miljoenen bod wegwuiven?