Partyflock
 
­ Nederland

Beatport pakt vals spelende 'hitkopers' aan

gepubliceerd door , op
Beatport pakt vals spelende 'hitkopers' aan
30 augustus 2018
OrganisatieBeatport Site
Beatport gaat valsspelers aanpakken. In een bericht op hun blog geven ze aan wat de gevolgen kunnen en zullen zijn als artiesten frauderen om zo hun release hoger in de charts te positioneren.

Zoals er al jaren bedrijven bestaan die bedrijven en personen helpen aan meer vrienden, volgers, 'likers' en 'sharers' zijn er de afgelopen tijd ook meer en meer diensten ontstaan die, tegen betaling, zorgen dat een release hoger in de Beatport charts komen te staan.

Beatport controleert de charts dagelijk en ontwikkelt steeds betere technologie om fraudeurs te kunnen ontdekken. Tracks van valsspelers zullen verwijderd worden uit de winkel en eventueel worden artiesten en labels zelfs verbannen van Beatport.

Wat vindt jij hiervan?

Poll, geopend op donderdag 15 mei 2014, looptijd van 3635.7 dag.
Iedereen · Mannen · Vrouwen

Beatport pakt fraudeurs hard aan...

6555%
Prima, 'namen and shamen' deze oplichters
4941%
Hitlijsten zeggen toch al jaren helemaal niets
33%
Als iedereen valsspeelt, maakt het toch niet uit?
22%
Anders...

10 opmerkingen

 
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Prima, 'namen and shamen' deze oplichters"
Beweren dat hitlijsten niks meer zeggen tegenwoordig lijkt me een beetje kort door de bocht. De mens is nu eenmaal net een schaap, en als er een nummer bovenaan staat (of het nu Hardcore, Techno of Schlagers is), kijkt men toch eventjes wat het is.

Ik zeg: Aan de schandpaal met die gasten!
Als je release niet goed genoeg is, zou je tijd en energie erin moeten stoppen om jezelf te verbeteren, niet een of ander malafide bedrijf inhuren om te maskeren dat je track niet goed genoeg is. Ik zeg, naam op internet en verwijderen die lui.
laatste aanpassing
Het is een beetje als met awards....er zijn zoveel awards dat ze eigenlijk niets meer voorstellen vind ik. Er zijn ook zoveel verschillende hitlijsten, charts, toplists, tiplijsten, blablabla

Er zijn zoveel releases elke dag dat het sowieso al niet meer bij te houden is. Er is gewoonweg teveel ongehoord talent omdat het gewoon niet meer mogelijk is om op te vallen. Kwaliteit doet er in mindere mate toe. Het gaat erom wie je kent, wie je bent en hoe goed je jezelf presenteert en naar binnen lult bij de sleutelfiguren.

Al is het misschien nooit anders geweest. Alleen is het nu, door Internet, allemaal wat meer aan de oppervlakte te volgen en zien.....
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Hitlijsten zeggen toch al jaren helemaal niets"

maakt toch niet veel uit, 9 van de 10 hits sterven een pijnlijke dood en na een half jaar kijkt niemand er meer naar.
Uitspraak van WallMart op donderdag 15 mei 2014 om 11:29:
Je hebt gestemd, jouw keuze was: "Hitlijsten zeggen toch al jaren helemaal niets"

maakt toch niet veel uit, 9 van de 10 hits sterven een pijnlijke dood en na een half jaar kijkt niemand er meer naar.


Maar de artiest niet ;-)
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 182, 681, 1669}
Artiest Dynamike
Uitspraak van Tja B) op donderdag 15 mei 2014 om 10:38:
Kwaliteit doet er in mindere mate toe. Het gaat erom wie je kent, wie je bent en hoe goed je jezelf presenteert en naar binnen lult bij de sleutelfiguren.

Helemaal mee eens. Geldt ook voor contests. Je telt vrijwel alleen nog maar mee als je genoeg likes en votes verzameld. Want dan kom je zogenaamd pas onder de aandacht. Heb het zelf recentelijk weer een aantal keren kunnen ervaren en ben er wel klaar mee eigenlijk. Is niet tegen op te boksen (op een normale manier dan).

Over valsspelers gesproken, ik sprak laatst iemand die z'n eigen tracks (al dan niet opnieuw) uitgebracht terugzag op Beatport onder een andere naam. Dan breekt toch je klomp. :lol: :facepalm:
Uitspraak van Dynamike op donderdag 15 mei 2014 om 14:19:
Je telt vrijwel alleen nog maar mee als je genoeg likes en votes verzameld.


toen dat gezeik begon ben ik ook met contests gestopt.
Uitspraak van HENKDETANK op donderdag 15 mei 2014 om 14:12:
Maar de artiest niet ;-)


mwa, ligt er ook maar net aan hoor. de hoeveelheid eendagsvliegen tegenwoordig in de top 40 is niet meer op 1 hand te tellen.